Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οκτώ περίεργα πράγματα που κάνουν οι γονείς σε άλλες χώρες του κόσμου

Ο κάθε γονιός, ανεξαρτήτου θρησκείας ή φυλής, θέλει το καλύτερο για το παιδί του. Βέβαια ο τρόπος ανατροφής διαφέρει αρκετά από χώρα σε χώρα ανάλογα με τις παραδόσεις, τις πεποιθήσεις κτλ, τουλάχιστον αυτό θα διαπιστώσετε κι εσείς διαβάζοντας τα παρακάτω.

Στην Κίνα ξεκινούν την εκπαίδευση για την τουαλέτα ήδη από την ηλικία του ενός μήνα

Κι όμως! Σύμφωνα με το motherandbaby.co.uk, οι γονείς στην Κίνα από τον πρώτο κιόλας μήνα, κάθε φορά που πιστεύουν ότι το μωρό θέλει να κάνει την ανάγκη του, το κρατούν πάνω  από τον νιπτήρα και σφυρίζουν ήρεμα. Μακροπρόθεσμα, το μωρό συνδέει το σφύριγμα με την ανάγκη του και μπορεί να ουρήσει πιο εύκολα όταν θέλει και του ζητηθεί. Όσο για το εάν έχει αποτέλεσμα, τα Κινεζάκια φαίνεται ότι έχουν εξοικειωθεί με την εκπαίδευση για την τουαλέτα ήδη στην ηλικία των εννέα μηνών.

Στη Γαλλία τα παιδιά εκπαιδεύονται να τρώνε

Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό, αλλά δεν είναι. Από τον έκτο μήνα κι έπειτα, οι γονείς δίνουν στο μωρό να δοκιμάσει κι από μία νέα τροφή κάθε τέσσερις ημέρες. Πολτοποιούν τα πάντα ακόμα και το φουά γκρά. Το γεύμα το παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας θεωρείται ένα σημαντικό event, στο οποίο δοκιμάζουν νέες γεύσεις και συνταγές.

Στην Φινλανδία τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο στην ηλικία των επτά ετών

Πριν την ηλικία των επτά, θεωρούνται πολύ μικρά για να ξεκινήσουν το σχολείο και ακόμα και στις πρώτες τάξεις, δεν έχουν διάβασμα, δεν κάνουν τεστ, αντιθέτως παίζουν πολύ και κάνουν δραστηριότητες που σχετίζονται με τις τέχνες.

Στην Πολυνησία τα παιδιά φροντίζουν το ένα το άλλο

Από τη στιγμή που ένα παιδί μπορεί να περπατάει, τη φροντίδα του μπορούν να αναλάβουν μεγαλύτερα παιδιά, είτε είναι μέλη της οικογένειας, είτε όχι.

Στην Ισπανία τα παιδιά κοιμούνται ό,τι ώρα κοιμούνται και οι γονείς

Κι όμως, στην Ισπανία τα παιδιά πηγαίνουν για ύπνο μαζί με τους γονείς και αυτό γιατί θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο για την ανάπτυξή τους να κοινωνικοποιούνται και τις βραδινές ώρες και να συμμετέχουν στην ρουτίνα όλης της οικογένειας.

Στην Ιαπωνία τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά να είναι ανεξάρτητα

Κι όταν λέμε ανεξάρτητα, εννοούμε ότι ακόμα και στην ηλικία των επτά ετών είναι σύνηθες να χρησιμοποιούν μόνα τους το μετρό.

Οι μαμάδες στην Κένυα αποφεύγουν την οπτική επαφή με το μωρό τους

Οι Guisii από την Κένυα πιστεύουν ότι αφήνοντάς κάποιον να σε κοιτάξει στα μάτια, του δίνεις εξουσία πάνω σου, κάτι το οποίο δεν θέλουν οι νέες μητέρες να συμβεί με τα μωρό τους.

Τα μωρά στο Μπαλί δεν αγγίζουν το έδαφος

Η παράδοση θέλει τα μωρά στο Μπαλί να μην ακουμπούν καθόλου το έδαφος τουλάχιστον για 105 μέρες μετά τη γέννησή τους.


Πηγή