Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Οκτώ περίεργα πράγματα που κάνουν τα μωρά στη μήτρα

Η εγκυμοσύνη  είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για κάθε γυναίκα που τη βιώνει. Εάν βρίσκεστε κι εσείς σε αυτήν την κατάσταση, σίγουρα έχετε ακούσει και διαβάσει πολλά, για το μέγεθος του μωρού ανά εβδομάδα και τα συμπτώματα που πιθανά να αντιμετωπίσετε. Γνωρίζετε όμως όλα αυτά που το μωρό κάνει στη μήτρα; Μερικά από αυτά θα σας εντυπωσιάσουν.

Κλαίνε

Κατά τη διάρκεια μίας μελέτης, οι ειδικοί κατέγραψαν σε βίντεο υπερήχους που έδειξαν ότι στο τρίτο τρίμηνο τα μωρά έκαναν εκφράσεις κλάματος, όπως το να ανοίγουν το στόμα τους να αναπνέεουν κοφτά και να βγάζουν έξω τη γλώσσα τους.

Γεύονται τα φαγητά που τρώτε

Οι τροφές που καταναλώνει η έγκυος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όχι μόνο προσφέρουν στο έμβρυο  τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη, αλλά παράλληλα επηρεάζουν τη γεύση και τα γούστα τους. Έρευνα που είχε γίνει στο παρελθόν έδειξε ότι τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες έτρωγαν καρότα συστηματικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ήταν λάτρεις του συγκεκριμένου λαχανικού και το κατανάλωναν πιο ευχάριστα μεγαλώνοντας.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τη μυρωδιά, καθώς φαίνετι ότι από την 28η εβδομάδα κύησης, το έμβρυο έχει όσφρηση και μάλιστα, μυρίζει ό,τι και η έγκυος.

Αποβάλλει ούρα

Περίπου στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, το έμβρυο αρχίζει να αποβάλλει τα πρώτα του ούρα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της κατάποσης και της πέψης του αμνιακού υγρού, το οποίο φιλτράρεται μέσω του νεφρού και στη συνέχει αποβάλλεται και πάλι στη μήτρα.

Δένονται μαζί σας

Μετά την δέκατη εβδομάδα, τα μωρά μπορούν να ακούσουν τη φωνή της μητέρας τους. Ακόμα δεν μπορούν να αντιληφθούν τι του λέτε, αλλά ακούνε με προσοχή και ηρεμούν. Αυτή η διαδικασία βοηθάει τα μωρά να αναγνωρίσουν τη φωνή σας και μετά τον τοκετό και το μεταξύ σας δέσιμο ενισχύεται ήδη από τότε.

Χαμογελούν

Αυτό επιβεβαιώνουν οι 4D υπέρηχοι των τελευταίων ετών. Τα μωρά ξεκινάνε να «σκάνε» τα πρώτα τους χαμόγελα λίγο μετά την 26η εβδομάδα κύησης.

Έχουν λόξιγκα

Ο λόξιγκας του εμβρύου ξεκινά ήδη από το πρώτο τρίμηνο, χωρίς ωστόσο να γίνεται ακόμα αντιληπτός από την έγκυο. Μετά το δεύτερο τρίμηνο και ιδίως στο τρίτο, λόξιγκας θα είναι πλέον αρκετά αισθητός και δεν αποκλείεται να τον μπερδεύετε και με τις κλωτσιές του μωρού.

Έχουν ευαισθησία στο φως

Σύμφωνα με μελέτες τον τελευταίων ετών, το φως φαίνεται να διαπερνά τη μήτρα και το έμβρυο μπορεί να το αντιληφθεί.

egkymosyni mwro mitra 2

Χασμουριούνται

Κι όμως, το μωρό μπορεί να χασμουρηθεί ενώ ακόμα είναι μέσα στη μήτρα. Αυτό τουλάχιστον έχουν καταγράψει υπέρηχοι, ιδιαίτερα όταν το έμβρυο είναι δραστήριο για ώρα, κάνει τούμπες και κλωτσάει.

Πηγή: pd.co.ke


Πηγή