Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Οκτώ πράγματα που μόνο οι αγορομάνες μπορούν να καταλάβουν

Πόσο διαφορετικό είναι τελικά να μεγαλώνεις ένα αγόρι από ένα κορίτσι; Σαφώς το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό –όπως άλλωστε και η κάθε μητέρα- το φύλο όμως παίζει και αυτόν τον ρόλο του κι έτσι υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά που συναντάμε στην ανατροφή των αγοριών και των κοριτσιών αντίστοιχα.

Το σημερινό μας άρθρο, είναι αφιερωμένο στις αγορομάνες. Τι θα συναντήσετε ή έχετε ήδη συναντήσει στις καθημερινές στιγμές με το μικρό σας; Ας δούμε παρακάτω δέκα πράγματα  που εάν μεγαλώνετε αγόρι, σίγουρα κάτι θα σας θυμίσουν.

«Πεινάω, πεινάω, πεινάω»

Όλα τα παιδιά τρώνε πολύ καθώς είναι στην ανάπτυξη, τα αγόρια όμως λιγάκι παραπάνω. Καταναλώνουν απίστευτη ενέργεια και κάθε τρεις και λίγο θέλουν κάτι να τσιμπήσουν για να την αναπληρώσουν.

Είναι αεικίνητα

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω τα αγόρια καταναλώνουν απίστευτη ενέργεια. Όταν δε είναι στη νηπιακή τους ηλικία, συνεχώς τρέχουν, παίζουν, χοροπηδάνε και δεν τα σταματάει τίποτα και κανένας.

Τα πάντα στο σπίτι μετατρέπονται σε όπλα

Όταν είναι μικρά έχουν έρωτα με τα αυτοκινητάκια και όσο μεγαλώνουν παθιάζονται με οτιδήποτε έχει δράση. Κάθε αντικείμενο στο σπίτι, στα μάτια τους είναι το όπλο με το οποίο θα κατατροπώσουν τους κακούς και το κλασικό «Πίου, πίου» είναι η φράση που σίγουρα θα βαρεθείτε να ακούτε.

Τα λερωμένα ρούχα δεν τελειώνουν ποτέ

Παίζουν, τρέχουν, πέφτουν, ξανασηκώνονται, ξαναπέφτουν. Τα αγόρια ειδικά μετά την ηλικία των τριών είναι σίφουνες που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι ζημιές στο σπίτι δεν τελειώνουν, όπως επίσης και τα λερωμένα ρούχα.

Κάνουν τις καλύτερες αγκαλιές

Μπορεί να είναι ζιζάνια τις περισσότερες ώρες της ημέρας, υπάρχουν όμως και οι τρυφερές και ήρεμες στιγμές. Όταν σας κάνει αυτήν την γλυκιά αγκαλιά εσείς λιώνετε και σκέφτεστε ότι το μικρό σας είναι το πιο γλυκό πλάσμα του κόσμου!  

Αποκτάτε καινούριες γνώσεις

Ποια μαμά που έχει αγόρι δεν έχει μάθει ποδοσφαιρικές ομάδες, μάρκες αυτοκινήτων και άλλα πράγματα που μέχρι πρότινος ήταν παντελώς άγνωστα;

Σπάνια θα κάνει αυτό που του λέτε

Η φύση των αγοριών είναι πιο ανυπότακτη από αυτή των κοριτσιών. Τα αγόρια δύσκολα θα κάνουν με την πρώτη αυτό που τους λέτε και όσο μεγαλώνουν η «μάχη» γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Εφοδιαστείτε με πολλή υπομονή και επιμονή.

Λατρεύουν τη μαμά τους

Ως γνωστόν, τα αγόρια έχουν αδυναμία στη μαμά τους και τα αγόρια στον μπαμπά τους. Στη δική σας την περίπτωση λοιπόν, εσείς είστε η τυχερή που θα απολαμβάνετε τις περισσότερες αγκαλιές και χάδια.


Πηγή