Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ομορφιά για μαμάδες: Λάθη στη ρουτίνα ομορφιάς που κάνουν το δέρμα σου ακόμα πιο ξηρό

Είναι το δέρμα σου ξηρό και θαμπό; Έχεις δοκιμάσει τα πάντα για να ενυδατώσεις την ξηρή σου επιδερμίδα δίχως όμως αποτέλεσμα; Είναι πολύ πιθανό το λάθος να βρίσκεται στη ρουτίνα ομορφιάς σου και στον τρόπο που περιποιείστε το δέρμα σας πρωί και βράδυ. Ας δούμε μερικά από τα πιο συνήθη λάθη.

Πλένεις το πρόσωπό σου πρωί και απόγευμα

Μπορεί να έχεις μάθει ότι ο καθαρισμός προσώπου είναι το Α και το Ω στη ρουτίνα ομορφιάς, ωστόσο το πολύ συχνό πλύσιμο του προσώπου επιδεινώνει την ξηροδερμία μειώνοντας την λιπαρότητα του δέρματος.

Εάν λοιπόν έχεις ξηρό δέρμα, το πλύσιμο πολλές φορές την ημέρα είναι σίγουρα απαγορευτικό.

Το σαπούνι για το πρόσωπό σου είναι πολύ δυνατό

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις ένα πιο ήπιο σαπούνι, ενδεχομένως όχι και τόσο κρεμώδες. Τα κρεμώδη σαπούνια εξουδετερώνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο ξηρή και θαμπή.

Σύμφωνα με το healthline.com, τα κύρια συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις είναι το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και σαλικυλικό οξύ. Συστήνεται επίσης να αποφεύγετε τα προϊόντα με αλκοόλ και ρετινοειδή.

Ένας τρόπος για να ελέγξεις εάν το σαπούνι που χρησιμοποιείς είναι κατάλληλο για το πρόσωπό σου είναι η αίσθηση που σου αφήνει μετά το πλύσιμο. Εάν νιώθεις το δέρμα σου σφιχτό ή έχεις φαγούρα, άλλαξε προϊόν άμεσα.

Κάνεις πολύ συχνά απολέπιση προσώπου

Τα οφέλη της απολέπισης προσώπου είναι γνωστά. Καθαρίζει το δέρμα σε βάθος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Ωστόσο, η συχνή απολέπιση μπορεί να δημιουργήσει στο δέρμα σας μικροδάκρυα αφήνοντας έτσι την επιδερμίδα ερεθισμένη και ξηρή.

Χρησιμοποιείς λάθος toner

Tα toner κρύβονται συχνά πίσω από την ξηρότητα του προσώπου και η αλλαγή προϊόντος ή ο περιορισμός της χρήσης τους είναι η λύση. Απόφυγε τα toner με αλκοόλη και γλυκόλη, συστατικά που κάνουν το δέρμα πιο ξηρό.

Χρησιμοποιείς λάθος ενυδατική κρέμα

Μπορεί να είναι η αγαπημένη σου ενυδατική και να την χρησιμοποιείς για χρόνια, μην ξεχνάς όμως ότι το δέρμα σου αλλάζει όσο μεγαλώνεις και το ίδιο και οι ανάγκες του. Επίλεξε μία κρέμα ανάλογη με την ηλικία και τον τύπο της επιδερμίδας σου. Μπορεί να μην πετύχεις το ιδανικό με τα την πρώτη, το να βρεις όμως την ενυδατική που σου ταιριάζει θα κάνει τη διαφορά.

Χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια στην φροντίδα της επιδερμίδας σου

Η απευθείας εφαρμογή των αιθέριων ελαίων στην επιδερμίδα μπορεί να επιδεινώσει την ξηροδερμία ή ακόμα και να προκαλέσει φαγούρα, κοκκινίλες και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις.

Κάνεις μπάνιο με υπερβολικά ζεστό νερό

Το καυτό νερό επίσης επιδεινώνει προβλήματα ξηροδερμίας και προκαλεί κοκκινίλες και ερεθισμούς στο δέρμα. Απόφυγε το μπάνιο με καυτό νερό όσο γίνεται, αν και  μία στις τόσες δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα.

zesto nero mpanio

Δεν κάνεις καλό ντεμακιγιάζ

Το καλό ντεμακιγιάζ είναι ο νούμερο ένα κανόνας στην φροντίδα της επιδερμίδας. Το make up, η πούδρα, το ρουζ και ό,τι άλλο έχεις βάλει στο πρόσωπό σου δεν αφήνει το δέρμα σου να αναπνεύσει, φράζει τους πόρους και ερεθίζει το ήδη ερεθισμένο δέρμα.

Χρησιμοποιείς υπερβολικά πολλά προϊόντα ομορφιάς

Στην περίπτωση αυτή, το «όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα» δεν ισχύει. Το κάθε προϊόν έχει τα δικά του συστατικά και ο συνδυασμός τους μπορεί να μην είναι καλός για την επιδερμίδα σου.

Με πληροφορίες από scoutactivebeauty.com.au


Πηγή