Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ομορφιά για μαμάδες: Πέντε προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε λάθος

Τα νεσεσέρ μας είναι γεμάτα με καλλυντικά, κρέμες, μάσκες, σέρουμ και πόσα ακόμα προϊόντα ομορφιάς, αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα χρησιμοποιούμε και με τον σωστό τρόπο.

Για την ακρίβεια, τα λάθη που πιθανά να κάνετε κι εσείς στην χρήση ακόμα και βασικών beauty προϊόντων, είναι περισσότερα από όσα νομίζετε. Ιδού τα κυριότερα.

Χρησιμοποιείτε μόνο σέρουμ και όχι ενυδατική κρέμα

Τα σέρουμ από μόνα τους δεν έχουν τα αποτελέσματα που πιθανά να περιμένατε. Μετά τη χρήση τους, μην ξεχνάτε να βάζετε ενυδατική κρέμα, ιδανικά τις απογευματινές ώρες και ιδιαίτερα εάν το σέρουμ περιέχει ρετινόλη. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα θα απορροφήσει πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά και θα δείχνει πιο λαμπερό.

Δεν βρέχετε το σφουγγαράκι του μακιγιάζ

Εάν χρησιμοποιείτε σφουγγαράκι για να απλώσετε το make up ή το foundation, καλό είναι να το βρέχετε ελαφρά πριν τη χρήση. Διαφορετικά, το σφουγγάρι απορροφά μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος και επιπλέον δεν το απλώνει σωστά στην επιδερμίδα.

Χρησιμοποιείτε τα σαπούνια καθαρισμού μόνο για να ξεβαφτείτε

Αντ’ αυτού καλό είναι να χρησιμοποιείτε τα σαπούνια καθαρισμού και το πρωί, ώστε να καθαρίσετε την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα ή τον ιδρώτα.

Διαβάστε επίσης: Πέντε λάθη που κάνετε όταν ξεβάφεστε

Δεν ξεπλένετε το micellar water από το πρόσωπό σας

Το micellar water μοιάζει με λοσιόν με τη διαφορά ότι δεν περιέχει αλκοόλη. Περιέχει ωστόσο, άλλα συστατικά τα οποία κατακρατούν τους ρύπους στην επιδερμίδα, για αυτό και είναι σημαντικό μετά τη χρήση να ξεπλένετε πάντα το πρόσωπό σας.

Χρησιμοποιείτε το concealer και ως corrector

Μπορεί αυτά τα δύο προϊόντα να μοιάζουν, όμως έχουν διαφορετική χρήση. Το concealer χρησιμοποιείται στην περιοχή των ματιών και πριν τη χρήση θα πρέπει να έχουνε ενυδατώσει την επιδερμίδα. O corrector από την άλλη, χρησιμοποιείτε σε διάφορα σημεία του προσώπου για να καλύψει ακόμα πιο αποτελεσματικά ένα σπυράκι ή κάποιο άλλο σημάδι.

Πηγή: brightside.me


Πηγή