Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική κρέμα προσώπου με καρότο και αλόη

Με την σωστή ενυδάτωση και θρέψη το δέρμα φαίνεται φρέσκο, υγιές και νεανικό, για αυτό και η φροντίδα της επιδερμίδας χειμώνα-καλοκαίρι είναι το βασικότερο κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς.

Όχι, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μία περιουσία σε κρέμες, μάσκες και άλλα προϊόντα ομορφιάς για να φροντίσεις το δέρμα σου. Μπορείς να το κάνεις και με απλά και αγνά υλικά που ήδη έχεις φτιάχνοντας σπιτικά καλλυντικά ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου.

Εμείς σήμερα θα σου δείξουμε πώς να φτιάξεις μία κρέμα προσώπου με καρότο και αλόη, κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας .

Τα οφέλη του καρότου για το δέρμα

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Armando Arauz

Το καρότο είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε την β-καροτίνη, μία ουσία που κάνει το δέρμα πιο λαμπερό και παράλληλα το προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Είναι, επίσης, πλούσιο σε βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου, της κύριας πρωτεΐνης του δέρματος και των συνδετικών ιστών. Τέλος, λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης προλαμβάνει την καταστροφή των κυττάρων και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

Τα οφέλη της αλόης για το δέρμα

maska me aloi kai karoto 2

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Nati Melnychuk

Η αλόη (aloe vera) έχει θεραπευτικές του ιδιότητες που οφείλονται στην παρουσία στοιχείων όπως πολυσακχαρίτες, ανθρακινόνη και λεκτίνες. Είναι ένα ευεργετικό για το δέρμα φυτό που κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή και απαλή, την ενυδατώνει και καταπραΰνει κοκκινίλες και ερεθισμούς. Επιπλέον, εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει θρέφουν την επιδερμίδα.

Σπιτική κρέμα προσώπου με καρότο και αλόη

Θα χρειαστείς:

  • 2 καρότα
  • έλαιο της επιλογής σας (πχ αμυγδαλέλαιο ή έλαιο καρύδας)
  • τζελ αλόης

Τι πρέπει να κάνεις:

Τρίψε τα καρότα στον τρίφτη και αποξήρανέ τα στον φούρνο ή στον ήλιο. Στη συνέχεια βάλε τα τρίμματα σε ένα καθαρό δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και πρόσθεσε τόσο έλαιο, όσο να καλυφθούν όλα τα τρίμματα καρότου. Κλείσε το δοχείο και άφησέ το στην άκρη για τουλάχιστον 24 ώρες.

Στη συνέχεια στράγγιξε τα τρίμματα καρότου από το έλαιο το οποίο θα έχει πάρει ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα. Σε ένα καθαρό μπολ βάλε μπόλικο τζελ αλόης και πρόσθεσε σταδιακά τον έλαιο. Ανακάτεψε καλά με το σύρμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή και τη μορφή κρέμας.

Δες τη διαδικασία βήμα-βήμα και στο βίντεο που ακολουθεί.


Πηγή