Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική κρέμα σώματος αβοκάντο για ενυδάτωση όλο το καλοκαίρι

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά οξέα, βιταμίνες C και E και μέταλλα που προσφέρουν θρέψη και ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα ομορφιάς και σήμερα θα σας δείξουμε αναλυτικά τη διαδικασία για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κρέμα για το σώμα.

Πώς θα φτιάξετε σπιτική κρέμα σώματος με αβοκάντο

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Thought Catalog

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 400 γραμμάρια αβοκάντο
  • 150 ml έλαιο meadowfoam
  • 30 ml εκχύλισμα πράσινου τσαγιού
  • 6 ml αιθέρια έλαια lemongrass
  • Σκόνη ταπιόκας

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Καθαρίστε το αβοκάντο από τη φλούδα και κόψτε το μαλακό περιεχόμενο σε μικρότερα κομμάτια.

Βάλτε τα κομμάτια αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα με το μίξερ μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν μία μαλακή κρέμα. Ξεκινήστε με χαμηλή ταχύτητα και ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό. Στο τέλος αυξήστε ταχύτητα για να αποκτήσει η κρέμα μία πιο αφρώδη υφή.

Προσθέστε το έλαιο meadowfoam και το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε το αιθέριο έλαιο lemongrass και τη σκόνη ταπιόκας. Η σκόνη ταπιόκας θα απορροφήσει περίσσεια ελαίων και θα δώσει ένα λιγότερο υδαρές αποτέλεσμα.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Ανακατέψτε ξανά με το μίξερ στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα σε πιο δυνατή μέχρι να αποκτήσει μία αφράτη υφή.

Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα καθαρό και στεγνό γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Μπορείτε να το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου έως και 3 εβδομάδες.

Πηγή πληροφοριών: wikihow.com


Πηγή