Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ομορφιά για μαμάδες: Τα οφέλη του μαύρου πιπεριού για την επιδερμίδα

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα μπαχαρικό που υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων στη διατροφή των ανθρώπων. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, βιταμίνες Α, Κ και C, σίδηρο και φυτικές ίνες. Επίσης, περιέχει το αιθέριο έλαιο πιπερίνης, το οποίο χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την ανακούφιση από μυϊκούς πόνους και τη δυσκοιλιότητα. 

Εκτός των παραπάνω, το μαύρο πιπέρι έχει και αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μαύρο πιπέρι: Τα οφέλη για την συνολική υγεία του οργανισμού

Η υψηλή περιεκτικότητά του στα συστατικά που αναφέρουμε παραπάνω, καθιστά το μαύρο πιπέρι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την συνολική υγεία του οργανισμού. Το μαύρο πιπέρι βοηθάει στην πέψη και στην σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα και μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου. Επιπλέον ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τη λειτουργία και διαύγεια του εγκεφάλου και κάνει καλό στα ούλα και τα δόντια.

Tέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην πιο γρήγορη απώλεια βάρους και αυτό γιατί περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση του σωματικού λίπους και επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Πώς ωφελεί το πιπέρι την επιδερμίδα;

Το μαύρο πιπέρι έχει αξιοσημείωτα οφέλη και για την επιδερμίδα.

Έχει αντιγηραντική δράση

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά, το πιπέρι προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος και την εμφάνισή ρυτίδων και κηλίδων.

Καθαρίζει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα

Αναμείξτε γιαούρτι και πιπέρι και απλώστε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου εκτός από τα μάτια. Αφήστε το να δράσει και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Κάνει το δέρμα πιο λαμπερό

Το μαύρο πιπέρι κάνει το δέρμα πιο λαμπερό και επιβραδύνει την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων.

Καταπολεμά την ακμή

Το μαύρο πιπέρι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής.

Βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας

Σύμφωνα με έρευνες το μαύρο πιπέρι βοηθάει και στην ανάπτυξη της τρίχας. Βάλτε σε ποτήρι μία κουταλιά της σούπας πιπέρι, τρεις κουταλιές της σούπας λεμόνι, ανακατέψτε και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να κάνετε απαλό μασάζ στα μαλλιά. Αφήστε το να δράσει για είκοσι με τριάντα λεπτά και λουστείτε κανονικά.

Πηγή πληροφοριών: stylecraze.com / tikli.in


Πηγή