Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ομορφιά για μαμάδες: Τονώστε την επιδερμίδα σας με παπάγια – 3 εύκολοι τρόποι

Η παπάγια είναι ένα εξωτικό φρούτο με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.

Εκτός των άλλων, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στον έλεγχο της πρόωρης γήρανσης ενώ περιέχει ένζυμα που συμβάλλουν στην αποσύνθεση των νεκρών κυττάρων, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται πιο φρέσκο και λαμπερό.

Επίσης, η παπάγια βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και τον καθαρισμό των φραγμένων πόρων.

Γιατί, λοιπόν, να μη φροντίσετε την επιδερμίδα σας με αυτό το εξωτικό φρούτο αποκομίζοντας όλα τα οφέλη;

Καθαρισμός και ενυδάτωση με παπάγια

Η παπάγια αποτελεί εξαιρετικό καθαριστικό προσώπου.Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πολτοποιήσετε λίγη παπάγια και να προσθέσετε τριμμένο αγγούρι και μερικές σταγόνες έλαιο βιταμίνης Ε καθώς η τελευταία εξασφαλίζει ενυδάτωση του δέρματος ενώ το αγγούρι τονώνει το δέρμα. Τρίψτε απαλά την πάστα στο πρόσωπο και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Scrub προσώπου με παπάγια

Χρησιμοποιήστε την παπάγια για απολέπιση, τρίβοντας τη με απαλές κινήσεις στο πρόσωπο (αφού την πολτοποιήσετε). Μπορείτε όμως να προσθέσετε μαύρη ζάχαρη και πλιγούρι βρόμης για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ο συνδυασμός των τριών υλικών δεν θα επιβαρύνει την επιδερμίδα σας, απεναντίας θα απαλλάξει το δέρμα σας από τη θαμπάδα και τα νεκρά κύτταρα κάνοντας την επιδερμίδα σας πιο φωτεινή και απαλή.Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανακατέψετε την πολτοποιημένη παπάγια, το πλιγούρι βρόμης και την καστανή ζάχαρη σε αναλογία 1:1:1 και να το τρίψετε στο δέρμα ( προσοχή στην περιοχή των ματιών).

papagia

Μάσκα προσώπου με παπάγια

Η μάσκα παπάγιας θα κάνει την επιδερμίδα σας να δείχνει λαμπερή, λεία, και φρέσκια. Η βιταμίνη C βοηθά στη μελάγχρωση, η βιταμίνη Α μειώνει τη φλεγμονή ενώ η παπαΐνη απαλύνει τις κηλίδες, τα σημάδια και την ακμή. Για να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με παπάγια, προσθέστε μέλι και γάλα σε ένα μπολ με πολτοποιημένη ώριμη παπάγια σε αναλογία 2:1:2 και ανακατέψτε την καλά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα κουρκουμά για επιπλέον λάμψη ή ένα ασπράδι αυγού για σύσφιξη του δέρματος.

Πηγή: femina.in


Πηγή