Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ορίστε πόσες θερμίδες μπορείτε να χάσετε με το σεξ

Θα μπορούσε το σεξ να είναι ένας τέτοιος τρόπος; Μήπως έχετε αναρωτηθεί και εσείς για τις θερμίδες που μπορούν να «καούν»;

Ας δούμε τι ισχύει όμως πραγματικά …

Θα έχετε ακούσει φαντάζομαι να λέμε πως «το σεξ κάνει καλό!» και είναι αλήθεια. Το σεξ κάνει καλό στη ψυχική και σωματική μας υγεία, εφόσον είναι ένας καλός τρόπος εκγύμνασης και ψυχικής αποφόρτισης. Δυστυχώς όμως, ότι και αν λέγεται για τις θερμίδες που χάνονται, μην περιμένετε να αδυνατίσετε, αφού για να τα καταφέρετε θα πρέπει να κάνετε σεξ πολύ… ώρα, με μεγάλη ένταση, να αλλάζετε διαρκώς στάσεις ώστε να γυμνάζονται διαφορετικές μυϊκές ομάδες, όπως υποστηρίζουν σχετικές έρευνες, δηλαδή γύρω στις 100 με 150 θερμίδες στο μισάωρο, υπολογίζεται γύρω στις 4 περίπου θερμίδες το λεπτό στον άνδρα και 3-3, στη γυναίκα.

Μπορεί κατά τη διάρκεια του οργασμού να καίγονται οι περισσότερες θερμίδες, πόσο όμως διαρκεί αυτή η οργασμική κορύφωση, πόσα …δευτερόλεπτα; Πολύς ντόρος για το τίποτα θα σκεφτείτε! Και όμως, υπάρχουν άλλα οφέλη, πιο σημαντικά από την απώλεια θερμίδων, εφόσον το σεξ συμβάλλει στην καλή μας υγεία όπως προανέφερα.

  • Χαλαρώνουμε από την στρεσογόνα καθημερινότητα και τα την καταθλιπτική συμπτωματολογία. Χαρίζει περισσότερη λάμψη στο δέρμα μας, αυξάνει το σωματικό μεταβολισμό, βοηθώντας στον έλεγχο του βάρους.
  • Οι ορμόνες που απελευθερώνονται στη σεξουαλική επαφή μας χαλαρώνουν, διώχνουν την ένταση, μας φέρνουν πιο κοντά, «σφίγγουν» τη σχέση μας, αυξάνουν τη συναισθηματική εγγύτητα.
  • Κάνει καλό στους πνεύμονες και στη καρδιά, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, φέρνει περισσότερο οξυγόνο στους ιστούς, δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενεργοποιεί το σώμα μας και τους μύες μας.

Βέβαια, μην ξεχνάμε πως μπορεί το σεξ να κάνει καλό, φτάνει όμως να πάρουμε και τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης, ώστε να γλυτώσουμε από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.


Πηγή