Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Οσα πρέπει να ξέρετε για τον μάρσιπο που θα χρησιμοποιήσετε

Ο μάρσιπος είναι μια καλή επιλογή για τις πρώτες βόλτες με το μωρό.

Το μωρό σας νιώθει ασφάλεια πάνω σας, μυρίζει τη μυρωδιά σας και ακούει τον ήχο της καρδιάς. Εσείς από την άλλη μπορείτε να μετακινηθείτε έχοντας τα χέρια σας ελεύθερα.

Τι άλλο, όμως, χρειάζεται να γνωρίζετε;

* Κάντε καλή έρευνα και αποφασίστε αν προτιμάτε τον κλασικό μάρσιπο ή τον μάρσιπο αγκαλιάς (sling), στον οποίο το μωρό δεν «κρέμεται», αντίθετα βρίσκεται στη φυσική στάση αγκαλιάς που από μόνο του ένα νεογέννητο μωρό υιοθετεί: με τα πόδια λυγισμένα, τα γόνατα ψηλά και ακουμπώντας στο σώμα της μαμάς ή του μπαμπά με τον ίδιο τρόπο που θα ήταν στην αγκαλιά τους.

* Πάρτε κάποιον που πλένεται εύκολα.

* Προτιμήστε κάποιον που μπορείτε να τον φορέσετε μόνη σας και μετά να τοποθετήσετε και το μωρό σε αυτόν. Δοκιμάστε όσο μπορείτε, όπως μπορείτε…

* Όταν κυκλοφορείτε με το μωρό σας στο μάρσιπο καλό είναι να φοράτε ίσια παπούτσια που δεν γλιστράνε έτσι ώστε να διασφαλίσετε σταθερό περπάτημα.

* Να προσέχετε τη θέση του μωρού. Οταν κρέμεται το μωρό χαμηλά, δεν είναι καλό ούτε για το μωρό, ούτε και για τη μέση σας. Το κεφάλι του μωρού πρέπει να είναι σε θέση ώστε να ξεκουράζεται στο στήθος σας.

* Να είστε πάντα σε θέση να βλέπετε το πρόσωπο του μωρού σας, επιβεβαιώνοντας  ότι δεν καλύπτεται από το ύφασμα του μάρσιπου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ασφυξίας.

 

 


Πηγή