Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Ο πιο Natural τρόπος για να συνδυάσεις τον θηλασμό με το μπιμπερό

Είναι ο φυσικός τρόπος με τον οποίο μπορεί να τραφεί ένα βρέφος και να λάβει μέσω του μητρικού γάλατος όλα τα αναγκαία συστατικά για να δυναμώσει και να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Ταυτόχρονα, το δέσιμο που δημιουργείται μεταξύ του μωρού και της μητέρας μέσα από τη διαδικασία του θηλασμού, είναι μία διαδικασία αναντικατάστατη. Ακριβώς για αυτό, μία μανούλα θα πρέπει να είναι αρκετά προσεχτική με την επιλογή της όταν, για τον εκάστοτε λόγο, χρειαστεί να ταΐσει το μωρό της με μπιμπερό.

Οι αιτίες που μπορούν να «σπρώξουν» μία μαμά στην αναγκαία λύση του μπιμπερό, είναι αρκετοί. Μπορεί να θέλει ο μπαμπάς να ταΐζει και εκείνος το μωρό τους, μπορεί η μαμά να επέστρεψε στο γραφείο και να χρειάζεται να ταΐσει το μικρούλι της κάποιος άλλος όσο εκείνη απουσιάζει, μπορεί ακόμη και να έχει δημιουργηθεί πληγή στη θηλή της εξαιτίας του θηλασμού και να πρέπει να διακόψει για λίγο τον θηλασμό. Το ίδιο ακριβώς προέκυψε και στο μεγάλωμα του πρώτου μου παιδιού και ήταν απαραίτητο να βρω έναν φυσικό και άνετο τρόπο, που θα με διευκολύνει να συνδυάζω τον θηλασμό με το μπιμπερό, χωρίς το μικρούλι μου να καταλάβει την παραμικρή διαφορά.

Η πρώτη μεγάλη απόφαση που χρειάζεται να πάρει μία μανούλα και η πιο καθοριστική κατά τη γνώμη μου, είναι το μπιμπερό το οποίο θα επιλέξει για το μικρό της. Οι αμέτρητες επιλογές κάνουν τη διαδικασία κάπως δύσκολη, για αυτό είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου, πριν προχωρήσεις στην αγορά. Το μωρό έχει συνηθίσει και έχει αγαπήσει την αίσθηση του θηλασμού και η μετάβαση από το στήθος στο μπιμπερό, μπορεί να του φανεί απότομη και δυσάρεστη. Ακριβώς για αυτό, επιλέγοντας ένα μπιμπερό που διαθέτει μία αρκετά φαρδιά θηλή, προσαρμοσμένη στο σχήμα και το μέγεθος του γυναικείου στήθους, θα του φανεί οικεία, άρα και ευχάριστη. Τα μπιμπερό Natural της Philips Avent, κατασκευασμένα χωρίς BPA, ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω όταν χρειάστηκε αναγκαστικά να διακόψω για ένα διάστημα τον θηλασμό της μικρής μου.

Πιο συγκεκριμένα, η αρκετά εύκαμπτη και με σπειροειδή σχεδιασμό θηλή του, που δεν διπλώνει και έχει την απαραίτητη μαλακή υφή, εξασφάλιζε στην κορούλα μου την απαιτούμενη ποσότητα γάλατος. Μην ξεχνάς πως η θηλή είναι εκείνη που καθορίζει την ταχύτητα της ροής, συνεπώς και πόσο γάλα θα λαμβάνει το μωρό σου. Δεν είναι τυχαίο πως το μέγεθος του κάθε μπιμπερό είναι ειδικά σχεδιασμένο για διαφορετικές ηλικίες. Ένα μωράκι που μόλις συμπλήρωσε τον πρώτο του μήνα, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το ίδιο μπιμπερό με ένα μωρό που έχει «κλείσει» τους έξι μήνες ζωής. Σκέψου πως όπως η θηλή σου αυξάνει τη ροή καθώς το μωράκι σου μεγαλώνει, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με το μέγεθος του μπιμπερό που χρησιμοποιεί. Αυτός είναι και ο λόγος που το Natural μπιμπερό της Philips Avent διαθέτει έξι διαφορετικές θηλές, για να καλύπτει το μικρό σου σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του. Επιπλέον, είναι τόσο μελετημένο το μέγεθός τους που από κάποια στιγμή και μετά, θα μπορεί ακόμη και το μικρό σου να το πιάσει και να το κρατήσει με τα μικρά χεράκια του!

PHILIPS 3

Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να δώσεις την προσοχή σου είναι φυσικά οι κολικοί που ενοχλούν και κάνουν τα μικρά μας ανήσυχα. Η πιο συχνή αιτία που τα μωράκια μας υποφέρουν από κολικούς, είναι γιατί κατά τη διάρκεια του ταΐσματος, καταπίνουν και αέρα μαζί με το γάλα με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται αέρας στην κοιλίτσα τους. Για να αποφύγουμε τους κολικούς, μπορούμε να επιλέξουμε ένα μπιμπερό με βαλβίδα κατά των κολικών, όπως τα Natural μπιμπερό της Philips Avent, σχεδιασμένο για να κρατάει τον αέρα στο μπιμπερό και να μη μεταφέρεται στην κοιλιά του μωρού μας. Το κατάλληλο μπιμπερό σε συνδυασμό με μία προσεκτική διαδικασία σίτισης που περιλαμβάνει όλα τα στάδια και κυρίως την ερυγή, δηλαδή το ρέψιμο του βρέφους, είναι βέβαιο πως θα βοηθήσουν τα μικρούλια μας να αισθάνονται πολύ καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως η επιλογή του κατάλληλου μπιμπερό για το μικρό σου, είναι ένας τρόπος να κάνετε παρέα μία υγιή αρχή, πάνω στην οποία θα χτιστεί έπειτα ένα εξίσου υγιές μέλλον. Ο τρόπος που το μωρό σου τρέφεται είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που το επηρεάζει όχι μόνο στο σήμερα, αλλά στη ζωή του γενικότερα. Φρόντισε, λοιπόν, να του παρέχεις το καλύτερο!


Πηγή