Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ο τοκετός στο νερό μέσα από συγκλονιστικές φωτογραφίες (pics)

Ο τοκετός στο νερό είναι μία αρκετά διαδεδομένη μέθοδος τοκετού κυρίως στο εξωτερικό. Οι γυναίκες που επιλέγουν να γεννήσουν με αυτήν την μέθοδο φέρνουν τα παιδιά τους στον κόσμο μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες πισίνες οι οποίες περιέχουν νερό θερμοκρασίας περίπου 37°C.

Η νέα μητέρα μπαίνει στην πισίνα ήδη από όταν ξεκινούν οι ωδίνες και παραμένει για όλη τη διάρκεια του τοκετού. Τα οφέλη από αυτήν τη συγκεκριμένη μέθοδο τοκετού είναι αρκετά, ωστόσο δεν ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί και προϋποθέσεις.

Η έγκυος θα πρέπει να έχει καλή σχέση με το νερό, φυσιολογική εξέλιξη της εγκυμοσύνης, ενώ απαραίτητη είναι και η κατάλληλη προετοιμασία με ειδικά μαθήματα στην πισίνα. Επιπλέον, ο τοκετός στο νερό δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις πρόωρης ρήξης υμένων, σε περιστατικά υπέρτασης ή προεκλαμψίας και σε περιπτώσεις πρόωρου τοκετού.

Τοκετός στο νερό – Τα πλεονεκτήματα

  • Μέσα στο νερό η έγκυος έχει μεγαλύτερη ευκολία στις κινήσεις της και μπορεί να αλλάζει θέσεις πιο εύκολα
  • Το νερό βοηθάει την έγκυο να χαλαρώσει και να διαχειριστεί τον πόνο
  • Η έξοδος του μωρού είναι πιο εύκολη και είναι μικρότερες οι πιθανότητες τραυματισμού

Φωτογραφίες τοκετού στο νερό

Η Monet Nicole είναι μία καταξιωμένη φωτογράφος γέννας και πολλές φορές και στο παρελθόν έχουμε μοιραστεί μαζί σας φωτογραφίες της. Όλες είναι πολύ ιδιαίτερες και αποτυπώνουν τις μοναδικές στιγμές που ένα μωρό γεννιέται. Μεταξύ αυτών και πολλές φωτογραφίες μαμάδων που έχουν επιλέξει να γεννήσουν με την μέθοδο που αναφέρουμε παραπάνω.

Δείτε κάποιες από της φωτογραφίες της στην gallery που ακολουθεί.


Πηγή