Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ο χρόνος οθόνης & η ψυχολογία των παιδιών είναι οι top ανησυχίες των γονιών

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των γονιών που τα παιδιά του μεγαλώνουν μέσα στην πανδημία.

Αρκετές οικογένειες ήρθαν αντιμέτωπες με απώλειες δικών τους ανθρώπων εξαιτίας του κορονοϊού. Πολλά παιδιά κάνουν τηλεκπαίδευση. Και τα παιχνίδια από σπίτι σε σπίτι, τα playdates, τα sleepovers και τα πάρτι γενεθλίων έχουν γίνει παρελθόν για αυτό για να προληφθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι γονείς ανησυχούν για την υπερβολική χρήση των κοινωνικών μέσων (72%) και τη συναισθηματική υγεία των παιδιών τους. Εκφοβισμός / εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο (62%), ασφάλεια στο διαδίκτυο (62%), ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες (59%) και κίνδυνος κατάθλιψης / αυτοκτονίας (54%) ολοκληρώνουν τα πέντε top πράγματα που ανησυχούν οι γονείς όταν πρόκειται για τα παιδιά τους που μεγαλώνουν σε μια πανδημία.

Αυτό σύμφωνα με την έρευνα του The C.S. Mott Children’s Hospital National Poll το 2020. Πάνω από 2.000 γονείς ερωτήθηκαν.

Εάν τα παιδιά ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στις συσκευές τους για το σχολείο και την κοινωνικοποίησή τους, είναι λογικό οι γονείς να ανησυχούν για την υπερβολική χρήση των social media, τον χρόνο οθόνης, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο (cyberbullying).

Οι γονείς ανησυχούν εξίσου για την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας των παιδιών τους (54%) και τα επίπεδα άγχους / άγχους τους (54%).

πηγή: mother.ly


Πηγή