Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πέντε δουλειές του σπιτιού που πρέπει να αποφεύγεις στην εγκυμοσύνη

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι ένα ιδιαίτερο διάστημα  για κάθε γυναίκα. Μέρα με τη μέρα το μωράκι σου ολοένα και μεγαλώνει στη μήτρα και εσύ είσαι αυτή που καλείσαι να το φροντίσεις και να το κρατήσεις ασφαλές μέχρι να γεννηθεί.

Πολλά πράγματα «απαγορεύονται» κατά την εγκυμοσύνη, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η εξαντλητική άσκηση. Αυτά όμως είναι ήδη γνωστά. Εκτός από τα παραπάνω, «απαγορευμένες» θεωρούνται και κάποιες δουλειές του σπιτιού, οι οποίες καταπονούν το σώμα ή σχετίζονται με προϊόντα που καλό είναι να μην εισπνεύσεις. Δες παρακάτω ποιες είναι αυτές:

Απόφυγε να μετακινήσεις βαριά έπιπλα

Ναι, καλή θα ήταν μία ανανέωση στη διακόσμηση του σαλονιού, αλλά δε χρειάζεται να την κάνεις μόνη σου. Εάν θέλεις να αλλάξεις τη διάταξη των επίπλων στο χώρο, ζήτησε καλύτερα από το σύντροφό σου να το κάνει ή από κάποιον φίλο ή συγγενή.

To καθάρισμα με χλωρίνη σε κλειστό χώρο

Η χλωρίνη έχει πολύ έντονο άρωμα και οι αναθυμιάσεις της μπορούν να σου προκαλέσουν θολούρα ή σκοτοδίνη. Εάν θέλεις να καθαρίσεις με χλωρίνη, φόρεσε μία μάσκα (ειδικά αυτό το διάστημα θα έχει κάμποσες από δαύτες σπίτι σου) ή φρόντισε ο χώρος στον οποίο βρίσκεσαι να αερίζεται καλά.   

Απόφυγε το βάψιμο δωματίων ή επίπλων

Εάν θέλεις να ετοιμάσεις το παιδικό δωμάτιο ή απλά να βάψεις κάποιο από τα παμπάλαια έπιπλα που έχει στο σπίτι, εάν δεν μπορείς να το αναβάλλεις, προτίμησε μπογιές που δε μυρίζουν. Στο εμπόριο σίγουρα θα βρεις.

Προσοχή στο σφουγγάρισμα

Όχι το σφουγγάρισμα δεν θεωρείται «βαριά» δουλειά, θέλει όμως προσοχή. Το φρεσκοσφουγγαρισμένο, βρεγμένο πάτωμα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο για αυτό αφού σφουγγαρίσεις, πρόσεξε τα βήματά σου να είναι σταθερά και αργά.

Προσοχή στα εντομοκτόνα

Ειδικά το καλοκαίρι, η εμφάνιση εντόμων στο σπίτι είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Εάν έχεις προμηθευτεί ήδη εντομοκτόνο από το σούπερ μάρκετ, καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσεις  εσύ και φυσικά να μην το εισπνεύσεις.

Πηγή: babycenter.com


Πηγή