Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πέντε εύκολοι τρόποι να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Ο ήλιος δεν είναι επιβλαβής μόνο για την επιδερμίδα αλλά και για τα μαλλιά μας. Η θερμότητα προκαλεί οξειδωτικές βλάβες στα μαλλιά και τα καθιστά ξηρά, εύθραυστα και άκαμπτα.

Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να διεισδύσουν στο τριχωτό της κεφαλής προκαλώντας ξηρότητα, θαμπάδα, ακόμα και τριχόπτωση.

Πώς θα τα προστατέψετε

Αποφύγετε τη βαφή πριν τις διακοπές

Μελέτη δείχνει ότι τα βαμμένα μαλλιά μπορούν να παρουσιάσουν σημαντικές αλλαγές λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας. Εάν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας ή να αλλάξετε το χρώμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δοκιμάστε να το κάνετε ένα ή δύο μήνες πριν από τις διακοπές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυσικές βαφές κυρίως για τη ρίζα των μαλλιών.

Χρησιμοποιήστε conditioner

Ο ήλιος “στεγνώνει” τα μαλλιά σας, γι΄αυτό βεβαιωθείτε ότι βοηθάτε στην επαναφορά της υγρασίας χρησιμοποιώντας ένα μαλακτικό ξεβγάλματος που ταιριάζει στον τύπο και την υφή των μαλλιών σας.

Προσοχή με την ποσότητα του σαμπουάν

Το καθημερινό λούσιμο προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό στα μαλλιά. Ωστόσο, λόγω θάλασσας είναι μάλλον αναπόφευκτο. Προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα σαμπουάν στα μαλλιά σας. Κάντε τοπικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε τη σαπουνάδα να πάει στο υπόλοιπα μαλλιά καθώς τα ξεπλένετε.

Αποφύγετε τη θερμότητα

Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι κάντε το τουλάχιστον μισή ώρα μετά το λούσιμο. Αποφύγετε τη χρήση πρέσας και αφήστε τα μαλλιά σας να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικά.

Κόψτε τα μαλλιά σας

Οι άκρες των μαλλιών σας ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Γι΄αυτό και ίσως είναι η ιδανική περίοδος να κάνετε μια αλλαγή στο κούρεμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε σπιτικές μάσκες που μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας τώρα το καλοκαίρι: 


Πηγή