Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πέντε ιδιοφυείς τρόποι να σταματήσετε το κλάμα του μωρού

Για τα μωρά, το κλάμα είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας, για αυτό και κλαίνε πολύ, έως και τρεις ώρες το εικοσιτετράωρο.

Οι λόγοι για τους οποίους ένα μωρό κλαίει, ποικίλουν. Μπορεί να έχει πεινάσει, να έχει κουραστεί, να βγάζει δοντάκια ή να έχει κολικούς. Το πιο σημαντικό που σίγουρα θα σας έχουν ξαναπεί, είναι να έχετε υπομονή, ωστόσο υπάρχουν και κάποια tips που θα βοηθήσουν το μικρό σας να ηρεμήσει. Ποια είναι αυτά;

Βάλτε του να ακούσει ένα άλλο μωρό να κλαίει

Κι όμως, φαίνεται ότι το κλάμα ενός μωρού μπορεί να ηρεμήσει ένα άλλο μωρό που κλαίει. Αυτό, όπως εξηγεί και ο Dr. Rivers στο parents.com, συμβαίνει γιατί τα μωρά πολλές φορές στρεσσάρονται σε τέτοιο βαθμό που μόνο ένας αναπάντεχος ήχος μπορεί να του αποσπάσει την προσοχή και να τα «απεγκλωβίσει» από αυτήν την κατάσταση.

Κουνήστε το ελαφρά πάνω κάτω

Ίσως το κάνετε ήδη, έτσι και αλλιώς είναι η πρώτη κίνηση που όλοι κάνουμε αυθόρμητα για να ηρεμήσουμε ένα μωρό. Γνωρίζατε όμως ότι σύμφωνα με έρευνες η συγκεκριμένη κίνηση όπως και το να ψιθυρίσετε το γνωστό «Σςςς» στο αυτί του μωρού όσο το κουνάτε, κάνει τους καρδιακούς παλμούς να πέφτουν και τους μυς να χαλαρώνουν;

Κλείστε τα φώτα

Για τα μωρά ό,τι βλέπουν και ακούνε γύρω τους λειτουργεί σαν ερέθισμα και μπορεί πολύ εύκολα να τους αποσπάσει την προσοχή και να τους προκαλέσει υπερένταση. Για να ηρεμήσετε το μωρό σας, κλείστε τα αναμμένα φώτα στο δωμάτιο και δημιουργήστε μία ήρεμη και σκοτεινή ατμόσφαιρα που θα βοηθήσει το μικρό σας να αποφορτιστεί.  

Δοκιμάστε και πιο «δυναμικά» τραγούδια

Όχι, δεν έχουν μόνο τα νανουρίσματα την ιδιότητα να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν το μωρό. Δοκιμάστε κι ένα πιο ρυθμικό και δυναμικό τραγούδι για το μωρό σας. Μπορεί να είναι αυτό που θα το ηρεμήσει. Επίσης, το μωρό σας σίγουρα θα το ηρεμήσει και η δική σας φωνή.

Βγείτε από το σπίτι

Η αλλαγή σκηνικού και το περπάτημα θα κάνει το μωρό σας να ηρεμήσει και να αποφορτιστεί.  

Πηγή: parents.com


Πηγή