Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Πέντε λόγοι για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να χαμογελούν περισσότερο

Τα παιδιά χαμογελούν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Χαμογελούν από χαρά. Χαμογελούν από αμηχανία. Χαμογελούν από ντροπή. Χαμογελούν ακόμη και όταν δεν ξέρουν τι να πουν.

Το χαμόγελο των παιδιών είναι ίσως το μόνο αυθεντικό και ποτέ δεν κρύβει κάτι πονηρό από πίσω, όπως ίσως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις ενηλίκων.

Τα παιδιά χαμογελούν μόνο όταν το νιώθουν, όταν το αισθάνονται πραγματικά και όταν θέλουν να δείξουν ευγένεια.

Σαν γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να χαμογελούν πιο συχνά και μάλιστα υπάρχουν 5 λόγοι που θα πρέπει να το κάνουν.

Το χαμόγελο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Όταν χαμογελάει κάποιος, το σώμα του χαλαρώνει με φυσικό τρόπο και το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι σε θέση να λειτουργεί στα βέλτιστα επίπεδα, καταπολεμώντας έτσι λοιμώξεις και κοινές παθήσεις.

Το χαμόγελο ανακουφίζει από το άγχος

Το άγχος επηρεάζει τους πάντες, ακόμη και τα μικρά παιδιά. Με την πίεση του σχολείου, του φροντιστηρίου και όλων των άλλων απαιτήσεων που έχουμε εμείς οι ενήλικες από αυτά, είναι εύκολο ένα παιδί να αγχωθεί. Κάθε χαμόγελο απελευθερώνει ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες είναι μικρές ομάδες πρωτεϊνών που παράγονται στην υπόφυση και τον υποθάλαμο του εγκεφάλου, απελευθερώνονται μέσω του νωτιαίου μυελού και διοχετεύονται στην κυκλοφορία του αίματος. Θεωρούνται το καλύτερο φάρμακο κατά της κακής διάθεσης και αποτελούν ισχυρότατο παυσίπονο – εκατό φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη.

Οι άνθρωποι που χαμογελούν περισσότερο επιτυγχάνουν και περισσότερα

Ένα χαμόγελο είναι ικανό να χαρίσει επιτυχία, γι’ αυτό και τα παιδιά πρέπει να μάθουν να χαμογελούν περισσότερο στη ζωή τους και ακόμη περισσότερο μεγαλώνοντας.

Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό

Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν βλέπεις έναν άνθρωπο που χαμογελάει χαμογελά και ο άλλος που βρίσκεται απέναντι του.

Το χαμόγελο βοηθά να κάνει το παιδί περισσότερους φίλους

Αν το μικρό σας δυσκολεύεται να κάνει φίλους, πείτε του ότι απλά το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να χαμογελάσει στα άλλα παιδιά. Εξηγήστε του ότι οι εκφράσεις του σώματος τις περισσότερες φορές λένε πολλά περισσότερα απ’ ό,τι μπορούν να πουν οι λέξεις.

Το πλατύ χαμόγελο είναι το αυθεντικό

Όπως έχει αναφέρει και η ειδικός Τζιν Χάνερ, το πλατύ χαμόγελο είναι και το πιο ειλικρινές. Όταν το χαμόγελο είναι πλατύ, τα χείλη ανοίγουν και τα δόντια είναι εμφανή τότε ένα τέτοιο χαμόγελο αποπνέει αυτοπεποίθηση, θετική ενέργεια και φιλική διάθεση: «Δείχνει πραγματικό ενθουσιασμό». Στο πλατύ χαμόγελο συνήθως εμπλέκονται επίσης και τα μάτια, με τις λεπτές γραμμές που σχηματίζονται γύρω τους να επιβεβαιώνουν ότι το χαμόγελο είναι αυθεντικό.


Πηγή