Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Πέντε πράγματα που απολαμβάνουν τα μωρά μέσα στη μήτρα

H σχέση της μέλλουσας μητέρας με το μωρό ξεκινά από πολύ νωρίς. Όταν ακόμα το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα. Σε αυτούς τους εννέα μήνες, δημιουργείται μια σχέση μεταξύ τους που δεν γίνεται αντιληπτή από τους τρίτους.

Κι ενώ η έγκυος ανυπομονεί για την ημέρα που θα καταφέρει επιτέλους να πάρει το μωρό στην αγκαλιά της, εκείνο φροντίζει με τον τρόπο του, να δείξει τι του αρέσει περισσότερο όσο ακόμα είναι στη μήτρα.

Ας δούμε τα πέντε πιο σημαντικά όπως τα παρουσιάζει το momjunction.com

Το ζεστό μπάνιο

Η εγκυμοσύνη είναι κουραστική, ειδικά κατά το τελευταίο τρίμηνο. Ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους χαλάρωσης είναι να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους. Το να διατηρείτε το νερό ζεστό και ευχάριστο καθώς κάνετε ντους μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Και το μωρό σας, επίσης.

Το χάδι στην κοιλιά

Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που χαϊδεύετε απαλά την κοιλιά σας, το μωρό «απαντά» με μια κλωτσιά. Γενικά, τα μωρά ανταποκρίνονται μέσα στη μήτρα σε εξωτερικά ερεθίσματα, ειδικά όταν προέρχονται από τη μητέρα και νιώθουν την αλληλεπίδραση.

Τη φωνή της μητέρας

Μια από τις πρώτες φωνές που αρχίζει να αναγνωρίζει το μωρό μέσα στη μήτρα είναι η φωνή της μητέρας του. Καθώς πλησιάζει η ώρα του τοκετού θα διαπιστώσετε ότι το μωρό σας ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο στη φωνή σας. Επειδή είναι μια φωνή που απλά λατρεύει να ακούει.

ti aresei sto moro mesa sti mitra2

Την ευχάριστη μουσική

Τα μωρά μπορούν να ακούσουν «πνιγμένους» ήχους μέσα στη μήτρα, ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διάκριση μεταξύ του έντονου και χαλαρού ήχου. Κατά καιρούς μάλιστα μπορεί να δείξουν προτίμηση και σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής. Ενώ η δυνατή μουσική μπορεί να τα ενοχλήσει, η απαλή μουσική επιδρά θετικά. Βάλτε, λοιπόν, την αγαπημένη σας μουσική και απολαύστε την σε ήπια ένταση.

Το γέλιο της μητέρας

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, έτσι δεν λένε; Δεν είναι περίεργο λοιπόν που μια ευτυχισμένη έγκυος θα έχει ευτυχισμένο μωρό. Ακριβώς όπως ανταποκρίνονται τα μωρά στο άγγιγμα ή τη φωνή της μητέρας τους, ανταποκρίνονται και στο γέλιο της. Όταν γελάμε, απελευθερώνονται ενδορφίνες , οι ορμόνες της χαράς.


Πηγή