Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πέντε πράγματα που μπορούν να ταράξουν τις οικογενειακές διακοπές

Παραμονή της μεγάλης αναχώρησης, ονειρεύεσαι σκηνικά που θυμίζουν… αμερικάνικη κομεντί. Μία πολυμελή οικογένεια σε ένα καταγάλανο φόντο, γονείς και παιδιά να χαλαρώνουν ξέγνοιαστοι, παίζοντας παιχνίδια στην άμμο, επιτραπέζια και απολαμβάνοντας ανά διαστήματα δροσιστικές βουτιές και παγωτά. Επιστρέφοντας βέβαια, καταλήγεις να αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος και οι δικές σας διακοπές δεν θα μεταφερθούν ποτέ στη μεγάλη οθόνη…

Κακά τα ψέματα, ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Όσο καλή και αν είναι η προετοιμασία που έχει προηγηθεί πριν το ταξίδι, πάντα θα υπάρχει μία απίθανη κατάσταση που δεν μπόρεσες να προβλέψεις. Ακριβώς για αυτό, το σημείο που πρέπει να εστιάσεις, είναι όχι τόσο η πρόληψη αλλά η αντιμετώπιση, εξοπλίζοντας τις αποσκευές σας με ένα «μαγικό» kit περιποίησης πληγών που μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο ζόρικες περιπτώσεις. Με άλλα λόγια, σημασία έχει πώς θα καταφέρεις να περιορίσεις ένα γεγονός πριν αυτό πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και καταστρέψει ολοσχερώς την καλοκαιρινή οικογενειακή ευτυχία.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχω μαζέψει πέντε πολύ πιθανά σενάρια… καταστροφολογίας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρεις το απόλυτο plot twist στην κάθε μία, σώζοντας σαν άλλη σούπερ… μαμά τις φετινές σας διακοπές.

 

Όταν μία απροσεξία μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση

Σκαρφαλώνει στα βράχια σαν μικρό μαϊμουδάκι. Κάνει ριψοκίνδυνες βουτιές. Παίρνει φόρα με το ποδήλατό του. Αρκεί μία στιγμή απροσεξίας για να μετατραπεί το παιχνίδι σε πληγή, γρατζουνιά, μικροτραυματισμό που θα φέρει δάκρια στα μάτια του παιδιού, θα του προκαλεί γκρίνια και θα του χαλάει τη διάθεση μέχρι να θρέψει εντελώς. Μπορεί η πρώτη σου κίνηση να είναι η περιποίηση της πληγής, αυτό που θα σας «σώσει» όμως, είναι η καθημερινή εφαρμογή στο σημείο του «χτυπήματος» μίας ισχυρής ειδικά σχεδιασμένης Κρέμας Επούλωσης όπως αυτή της Hansaplast. Με την προστατευτική μεμβράνη που θα δημιουργεί σε κάθε χρήση, θα παρέχει στην τραυματισμένη περιοχή τις ιδανικές συνθήκες για να «γιάνει» η πληγή ακόμη πιο γρήγορα.

 hansaplast 3

«Μαμά με πονάει η κοιλιά μου»

Είναι λογικό η παραπάνω φράση να προκαλεί πανικό σε κάθε μανούλα, ειδικά όταν εκείνη βρίσκεται μακριά από το σπίτι, σε ένα μέρος που δεν είναι σίγουρη αν υπάρχει ανοιχτό φαρμακείο. Η αλήθεια είναι πως οι γαστρεντερικές διαταραχές που παρουσιάζουν τα παιδιά σε περιόδους διακοπών, είναι ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Οι χαμηλές θερμοκρασίες της θάλασσας, κάποιο κακής ποιότητας φαγητό στην ταβέρνα, μπορεί να γίνουν αφορμή για διάρροια, έντονο κοιλόπονο και εμετό στη μέση της νύχτα. Σε αυτή την περίπτωση, θα συνεχίσεις να δίνεις στο παιδί «καθαρά» υγρά όπως νερό ή σπιτική λεμονάδα, ακόμη και κάποιο νερωμένο ζαχαρούχο αναψυκτικό, ενώ στερεές τροφές, όπως ρύζι ή κοτόπουλο είναι η ιδανική επιλογή. Προνόησε να ενημερωθείς έγκαιρα από τον παιδίατρο ποιο φαρμακευτικό σκεύασμα είναι κατάλληλο να προσθέσεις στο φαρμακείο των διακοπών σας, ώστε να αντιμετωπίσεις μία παρόμοια κατάσταση.

Το ταξίδι δεν είναι για όλους το ίδιο διασκεδαστικό

Μπορεί εσύ και ο σύντροφός σου να απολαμβάνετε τη διαδρομή με το αυτοκίνητο, το καράβι ή οποιοδήποτε μέσο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το παιδί, το οποίο αν δεν καταφέρει να κοιμηθεί, πιθανότατα θα αρχίσει να βαριέται και να ρωτάει επανειλημμένα «πότε φτάνουμε». Για να χαρείτε όλοι μαζί τις ώρες που χρειάζονται μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας, μπορείς να… γλυκάνεις την ανυπομονησία του με κάποιο σνακ που ξέρεις πως του αρέσει πολύ ή να αναζητήσεις διασκεδαστικούς τρόπους να «καταναλώσετε» χρόνο, όπως το παρακάτω παιχνίδι που συνηθίζω να παίζω με τα μικρά μου στο αυτοκίνητο. Επιλέγουμε μία εύκολη συλλαβή όπως το «κα», το «μα» κλπ. και προσπαθούμε να πούμε όσες περισσότερες λέξεις αρχίζουν με τη συγκεκριμένη συλλαβή. Σίγουρα στο διαδίκτυο μπορείς να ξετρυπώσεις κάτι ακόμη πιο ευφάνταστο και δημιουργικό!

 hansaplast 4

Μαμάαα πάτησα αχινό!

Όλοι όσοι ζήσαμε πραγματικά ξέγνοιαστα και περιπετειώδη καλοκαίρια, πληρώσαμε κάποια στιγμή το «τίμημα» του αχινού. Μπορεί στο μυαλό σου να έχει αποτυπωθεί ως μία πραγματικά επώδυνη εμπειρία, όμως όσο το σκέφτεσαι τόσο περισσότερο ο πανικός δεν θα σε βοηθήσει να λειτουργήσεις. Μόλις ακούσεις τη λέξη «αχινός» από τα χείλη του παιδιού, το πρώτα πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να το φέρεις πίσω στην ξαπλώστρα διατηρώντας την ψυχραιμία σου. Χρησιμοποιώντας λάδι περιποίησης (ή/και μαγειρικό από κάποιο κοντινό εστιατόριο), θα μαλακώσεις το σημείο και στη συνέχεια θα πιέσεις με προσοχή το δέρμα στην πατούσα του, αφαιρώντας με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών τα αγκάθια. Αργότερα για να ανακουφιστεί ευκολότερα το ποδαράκι του από τον πόνο, μπορείς να το τοποθετήσεις σε μία λεκάνη με ζεστό νερό.

Extra tip: Αν οι εκδορές από το τσίμπημα είναι μεγάλες, το kit Περιποίησης Πληγών περιποίηση πληγών της Hansaplast, είναι ο «σύμμαχος» που θα αναλάβει δράση μετά την αφαίρεση των αγκαθιών. Με το Hansaplast Σπρέι Καθαρισμού Πληγών, θα καθαρίσεις και θα προστατεύσεις επαρκώς την πληγή από τα μικρόβια και τη σκόνη, καλύπτοντας στο τέλος το σημείο με ένα αδιάβροχο επίθεμα.

Όταν ο ήλιος από φίλος γίνεται… εχθρός

Το ατελείωτο παιχνίδι στην αμμουδιά και το «αχόρταγο» κολύμπι, δυστυχώς δεν έχουν πάντα ευχάριστη κατάληξη. Δεν είναι λίγες οι φορές που το παιδί μπορεί να κάνει κάποιον νέο φίλο στην παραλία, να ξεχαστεί και μαζί του και εμείς, παραβλέποντας έτσι να ανανεώσουμε το αντηλιακό του. Στην προκειμένη μία υπενθύμιση, κάποιο alarm στο κινητό θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο. Ωστόσο, αν εντέλει βρεθείς αντιμέτωπη με τα αφόρητα εγκαύματα που προκαλεί ο ήλιος, μία μαλακή πετσέτα βρεγμένη σε παγωμένο γάλα, η παραδοσιακή θεραπεία με το γιαούρτι και κάποιο έλαιο με βάση την αλόη, είναι οι φυσικοί τρόποι που θα ανακουφίσουν το παιδί, προετοιμάζοντας συγχρόνως την επιδερμίδα του για την αυριανή εξόρμηση στη θάλασσα.

 hansaplast 5

Τώρα που ξέρεις τι… κακό μπορεί να σας βρει και πώς θα προφυλαχθείς από αυτό, μην ξεχάσεις να αποθηκεύσεις στο κινητό σου μερικά αναγκαία τηλέφωνα, όπως αυτό του κέντρου υγείας της περιοχής για παράδειγμα, τα οποία σου ευχόμαστε να είναι αχρείαστα αλλά, όσο να ‘ναι, θα σου παρέχουν μία επιπλέον σιγουριά. Όπως και να ‘χει, εσύ φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου την Hansaplast Κρέμα Επούλωσης Πληγών κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμη και των βρεφών, που θα βοηθήσει να ξεχαστεί ακόμη πιο γρήγορα κάθε δυσάρεστο περιστατικό.


Πηγή