Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Πέντε συμβουλές ασφάλειας για το μπάνιο του μωρού και των μικρών παιδιών

Ο απλούστερος τρόπος για να αποφύγετε απρόοπτα την ώρα του μπάνιου  του μωρού και των μικρών παιδιών, είναι να λάβετε κάποια απλά μέτρα.

Σύμφωνα με το healthychildren.org αυτά είναι:

Επίβλεψη

Ποτέ μην αφήνετε μόνο το παιδί στο μπάνιο, ούτε για μια στιγμή. Εάν δεν μπορείτε να αγνοήσετε το κουδούνι της πόρτας ή το τηλέφωνο, τυλίξτε το παιδί σας σε μια πετσέτα και πάρτε το μαζί. Τα ειδικά καθίσματα δεν θα αποτρέψουν τον πνιγμό εάν το παιδί μείνει χωρίς επίβλεψη. Επίσης, μην αφήνετε ποτέ νερό στην μπανιέρα όταν δεν το χρησιμοποιείται .

Προστασία

Τοποθετήστε αντιολισθητικές λωρίδες στο κάτω μέρος της μπανιέρας κι ένα μαξιλαράκι κάλυμμα πάνω από τη βρύση του νερού, ώστε το παιδί σας να μην τραυματιστεί εάν σηκώσει ξαφνικά το κεφάλι. Να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας και να βγάζετε το κλειδί από την πόρτα της τουαλέτας ειδικά αν υπάρχει κι άλλο παιδί στο σπίτι.

Θερμοκρασία νερού

Ελέγξτε το νερό με τον καρπό ή τον αγκώνα σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι στη σωστή θερμοκρασία. Όταν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για να γυρίσει τις βρύσες, διδάξτε του να ανοίγει πρώτα το κρύο νερό και μετά το ζεστό.

Αποθήκευση φαρμάκων και καλλυντικών

Φυλάσσετε όλα τα φάρμακα και τα καλλυντικά σε σημείο που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση το παιδί. Μην φυλάσσετε οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται συχνά στο ίδιο ντουλάπι. Αντ ‘αυτού, φυλάξτε τα σε ένα ντουλάπι με σύρτη ασφαλείας.

Ηλεκτρικές συσκευές

Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές στο μπάνιο, ιδιαίτερα πιστολάκι για τα μαλλιά ή ηλεκτρική μηχανή, φροντίστε να τις αποσυνδέσετε και να τις αποθηκεύσετε σε ντουλάπι. Είναι καλύτερα να τις χρησιμοποιείτε σε άλλο δωμάτιο όπου δεν υπάρχει νερό. Για την ασφάλειά της θα πρέπει να εγκαταστήσετε ειδικές πρίζες μπάνιου που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα ηλεκτροπληξίας όταν μια συσκευή πέσει στο νεροχύτη ή στα νερά του μπάνιου.


Πηγή