Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πέντε τρόποι για να αναπτυχθούν όμορφες σχέσεις μεταξύ αδερφών

Το να βοηθήσετε τα παιδιά σας να γίνουν από μοναχοπαίδια της οικογένεια, ο μεγάλος ή η μεγάλη αδερφή είναι ένα πραγματικά δύσκολο εγχείρημα.

Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τον αδελφικό δεσμό καθημερινά, ώστε να αποφύγουν συγκρούσεις ανάμεσα στα παιδιά.
Εμείς σας παραθέτουμε 5 τρόπους που θεωρούμε ότι θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη.

1. Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι θα αποκτήσουν καινούρια αδελφάκια, αντί να τους πείτε ότι ο μπαμπάς και η μαμά θα κάνουν μωράκι. Τονίζοντας κάτι τέτοιο, τα μεγαλύτερα παιδιά θα αισθάνονται ότι τα καινούργια αδελφάκια είναι δώρο και όχι βάρος.
2. Στίψτε το μυαλό σας και σκεφτείτε δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν όλα μαζί (μικρά και μεγάλα), όπως το διάβασμα, τα τραγούδια ή κάποιο παιχνίδι με τουβλάκια.
3. Να είστε προετοιμασμένοι για πολλά κολακευτικά σχόλια από αγνώστους προς το μικρό σας παιδάκι. Προς θεού μην αφήσετε το μεγαλύτερο να νιώσει παραμελημένο. Αν σας πούνε π.χ. πόσο όμορφο είναι το μωράκι σας, απαντήστε ότι είναι όμορφο γιατί έχω πάρει από τον μεγάλο του αδερφό.
4. Συχνά πυκνά τα μεγαλύτερα παιδιά δεν θέλουν να έχουν συνέχεια τα μικρότερα αδερφάκια τους, μέσα στα πόδια τους. Θέσετε από την αρχή αυστηρούς κανόνες για το ποια παιχνίδια είναι ποιανού, ώστε στην πορεία να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.
5. Αν και μερικές φορές, λόγω κούρασης, μπορεί να βάλετε το μεγαλύτερο σας παιδί να νταντέψει το μικρότερο, καλό θα ήταν κάτι τέτοιο να το αποφύγετε. Υπάρχει ο κίνδυνος αντί να αγαπήσουν, να μισήσουν τον καινούργιο τους ρόλο ως μεγαλύτερα αδέρφια.


Πηγή