Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Πέντε τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του μωρού (εικόνες)

Τα μωρά αρρωσταίνουν από οκτώ έως και δέκα φορές τον πρώτο χρόνο ζωής τους σύμφωνα με έρευνες και ειναι λογικό αν σκεφτούμε ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι ακόμα αρκετά ανεπτυγμένο..

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το μωρό σας εν μέσω πανδημίας και χειμώνα; Ας τα δούμε αναλυτικά

Λέμε “ναι” στον θηλασμό

Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για το βρέφος. Περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωρό για την ανάπτυξή του, αλλά και αντισώματα τα οποία το προστατεύουν από ιώσεις.

Βγείτε έξω

Ντυθείτε ζεστά και βγείτε μία βόλτα με το καρότσι ή τον μάρσιππο για να πάρετε λίγη δόση βιταμίνης D. Εάν το μικρό είναι μικρότερο των έξι μηνών αποφύγετε τηνς απευθείας έκθεση στον ήλιο. Η βιταμίνη D ενισχύει το ανοσοποιητικό και παράλληλα βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.

Παίξτε κινητικά παιχνίδια στο σπίτι

Αφήστε το παιδί να μπουσουλήσει και να κυληστεί στο πάτωμα. Θα κάνει καλό όχι μόνο στην σωματική του ανάπτυξη, αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Αποφύγετε την χορήγηση αντιβίωσης χωρίς λόγο

Το ασφαλέστερο έτσι και αλλιώς είναι να δίνετε αντιβίωση στο μωρό σε ελάχιστες περιπτώσεις και μόνο κατόπιν σύστασης του παιδιάτρου. Ένας φτέρνισμα και ένα απλό κρυολόγημα, μπορεί να περάσει και απο μόνο του.

Γιαούρτι, το θαυματουργό

Μετά την ηλικία των έξι μηνών, οι στερεές τροφές εντάσσονται στη διατροφή του μωρού. Το γιαούρτι είναι από τις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το διατροφολόγιο του βρέφους, καθώς είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία καταπολεμούν τα “κακά” βακτήρια.

Τροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό του μωρού

Δείτε ποιες ακόμα τροφές κατάλληλες για μωρά μεγαλύτερα των έξι μηνών, συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή πληροφοριών: babyology.com


Πηγή