Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πέντε χρήσιμα αξεσουάρ που πρέπει να έχει οπωσδήποτε μια έγκυος

Αυτή η λάμψη και η κομψότητα έχουν περάσει στην καθημερινή γυναίκα, και από την άποψη της μόδας δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη περίοδος για να μείνετε έγκυος.

Εκτός από τα ρούχα όμως, υπάρχουν και άλλα αξεσουάρ που σίγουρα χρειάζονται οι έγκυες για να γίνει ακόμη πιο άνετη η εγκυμοσύνη τους.

Σουτιέν εγκυμοσύνης:

Οι προεκτάσεις του στηθόδεσμου είναι χρήσιμες στα πρώτα στάδια, τότε που η περιφέρεια του θώρακά σας είναι μεγαλύτερη αλλά το μέγεθος του στήθους σας όχι. Η προέκταση στερεώνεται στα γατζάκια του σουτιέν, διευρύνοντας το άνοιγμά του.

Καλσόν εγκυμοσύνης:

Τα καλσόν εγκυμοσύνης είναι ενισχυμένα μπροστά για να υποστηρίζουν την κοιλιά, ενώ τα λαστιχάκια είναι αρκετά ψηλά ώστε να κρατούν το καλσόν στη θέση του. Αν έχετε φαγούρα στα πόδια ή κιρσούς, τα ελαστικά καλσόν για εγκύους μπορεί να σας βοηθήσουν πολύ.

Εσώρουχα εγκυμοσύνης:

Τα μικρά εσώρουχα εγκυμοσύνης εφαρμόζουν με άνεση κάτω από την κοιλιά σας, αν υποφέρετε από πόνους στη μέση, τα εσώρουχα εγκυμοσύνης έχουν ενσωματωμένη ελαστική ζώνη που θα σας βοηθήσει.

Ζώνη υποστήριξης για την εγκυμοσύνη:

Οι ζώνες υποστήριξης είναι ειδικές ζώνες που προσαρμόζονται ακριβώς κάτω από την κοιλιά σας για να την υποστηρίζουν, ανακουφίζοντας τα πόδια σας αλλά και την κουρασμένη μέση σας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν το μωρό σας είναι πολύ βαρύ ή όταν έχετε πολύδυμη κύηση. Αν αγοράσετε μια τέτοια ζώνη, αποφεύγετε να τη φοράτε συνεχώς, γιατί μπορεί να αποδυναμώσει τους κοιλιακούς σας μυς.

Μαγιό εγκυμοσύνης:

Η κολύμβηση είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις. Τα μαγιό για εγκύους είναι ελαστικά και προσαρμόζονται αναλόγως με την κοιλιά σας.

*απόσπασμα από το βιβλίο Η βίβλος της εγκυμοσύνης από τις εκδόσεις Ψυχογιός


Πηγή