Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πέντε smoothies για πρωινό που θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε

Τα smoothies είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και αποτελούν ιδανική επιλογή για πρωινό. Τώρα που η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών, οι περισσότερες μαμάδες χρειάζονται ενέργεια. Ενέργεια για να τα βγάλουν πέρα.

Την ενέργεια που χρειάζονται μπορούν να την βρουν στα smoothies. Τα πιο γευστικά smoothies είναι αυτά που γίνονται με φρούτα εποχής. Τώρα λοιπόν που μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και πλην του κορονοϊού έχουμε και άλλες φθινοπωρινές ιώσεις να αντιμετωπίσουμε, μπορούμε να συνδυάσουμε πολλές γεύσεις όπως  ροδάκινα με μπανάνα, νεκταρίνια με κεράσια, χυμό από σταφύλι και σύκα.

Τα περισσότερα smoothies μπορούν να ταξινομηθούν σε μία ή δύο από τις ακόλουθες κατηγορίες – αν και υπάρχει σημαντική αλληλεπικάλυψη μεταξύ τους:

Smoothies φρούτων

Αυτό το είδος smoothie περιέχει συνήθως έναν ή περισσότερους τύπους φρούτων αναμεμειγμένων με χυμό φρούτων, νερό, γάλα ή παγωτό .

Πράσινα smoothies

Τα βασικά υλικά είναι τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά και φρούτα αναμεμειγμένα με νερό, χυμό ή γάλα

Πρωτεϊνικά smoothies

Τα smoothies πρωτεΐνης γίνονται συνήθως με ένα φρούτο ή λαχανικό και ένα υγρό, καθώς και μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης όπως το γιαούρτι, το τυρί cottage, το tofu ή την πρωτεΐνη σε σκόνη .

Μην ξεχνάτε ότι τα smoothies είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και πολλών άλλων τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες. Προσοχή όμως με τα έξτρα υλικά που μπορεί να αυξήσουν κατά πολύ τις θερμίδες.

Σήμερα σας προτείνουμε πέντε συνταγές για smoothie, κατάλληλες για πρωινό ώστε να έχετε ενέργεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Δείτε τς στο βίντεο που ακολουθεί:

 


Πηγή