Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πέντε tips για να μην πάρετε εσείς και τα παιδιά κιλά το Πάσχα

Δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί στα φαγητά και τα γλυκά του Πάσχα. Οι πειρασμοί είναι παντού και για αρκετές ημέρες αφού δεν λείπουν από κανένα σπίτι τα τσουρέκια, τα σοκολατένια αυγά, τα κουλουράκια.

Λογικό να χαθεί ο …έλεγχος με το τσιμπολόγημα ακόμα κι όταν δεν πεινάτε. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τα παιδιά, τα οποία όλη την ώρα θέλουν κάτι να τρώνε.

Πώς λοιπόν μπορείτε να χαρείτε το Πάσχα απολαμβάνοντας το φαγητό χωρίς όμως να πάρετε κιλά; Ακολουθώντας τα εξής tips:

Ποιότητα κι όχι ποσότητα

Αγοράστε ή φτιάξτε μικρές ποσότητες γλυκών επιλέγοντας υλικά όπως μαύρη ζάχαρη, ή μέλι. Επίσης, προτιμήστε σοκολατένια αυγά με μαύρη σοκολάτα καθώς περιέχει λιγότερη ζάχαρη – απλώς βεβαιωθείτε ότι έχει τουλάχιστον 70% ή υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο – είναι υψηλότερη σε αντιοξειδωτικά, χαμηλότερη σε λιπαρά και θερμίδες! Είναι επίσης πιο πλούσια σε γεύση που θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι με μικρότερη ποσότητα.

Κατανάλωση με μέτρο

Το μυστικό δεν είναι η στέρηση αλλά το μέτρο. Μπορείτε λοιπόν κι εσείς όπως και τα παιδιά σας να τρώτε γλυκίσματα, όχι για να χορτάσετε αλλά για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό. Φροντίστε να μην παραλείπετε γεύματα έτσι ώστε να μην πεινάτε συνεχώς. Βάλτε στο πιάτο ένα κομμάτι αποφεύγοντας να έχετε μπροστά σας όλο του τσουρέκι ή το σοκολατένιο αυγό.

Φάτε ένα θρεπτικό πρωινό

Θα είστε σε θέση να αποφύγετε τους πειρασμούς εάν ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό. Προσθέστε λίγο πρωτεΐνη και θα είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσετε ένα σνακ σοκολάτας για να γεμίσετε το… κενό.

Πιείτε άφθονο νερό

Δεν είναι μόνο τα γλυκά που παχαίνουν αλλά και το αλκοόλ. Αυτές τις μέρες όλο και ένα ποτηράκι θα πιείτε παραπάνω ( μάλλον περισσότερα από ένα ) γι΄αυτό για κάθε αλκοολούχο ποτό που καταναλώνετε, πίνετε ένα ποτήρι νερό. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε τον αριθμό των κενών θερμίδων που καταναλώνετε και παράλληλα θα ενυδατώνετε τον οργανισμό σας.

Αποφύγετε τα γεμιστά αυγά και τα τσουρέκια

Τα γεμιστά αυγά και τα τσουρέκια έχουν περισσότερες θερμίδες σε σχέση με τα απλά και μπορεί να εκτοξεύσουν την πρόσληψη θερμίδων. Γι’ αυτό προσοχή.

Πηγή:inhousestudiofitness.com.au

 


Πηγή