Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πέντε tips για το γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα της κουζίνας

Η κουζίνα είναι ο χώρος που μαγειρεύουμε, που τρώμε και που γενικά περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας μας. Λερώνεται συχνά, για αυτό και πρέπει να είμαστε συνεπείς με την καθαριότητά της.

Απλά tips για να είναι η κουζίνα σας πάντα καθαρή

Καθαρός φούρνος ενώ κοιμάστε

Γεμίστε ένα δοχείο ψεκασμού με 1/3 του φλιτζανιού νερό, 1/3 του φλιτζανιού λευκό ξύδι και ½ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα. Σε κρύο φούρνο, βγάλτε τις σχάρες και ψεκάστε με το αυτοσχέδιο υγρό σε όλο το εσωτερικού του φούρνου. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 12 ώρες ενώ κοιμάστε και το πρωί περάστε όλον τον φούρνο με ένα σφουγγάρι με νερό και σαπούνι. Σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

Καθαρίστε τις ξύλινες επιφάνειες με ξύδι και έλαιο λεμονιού

Γεμίστε ένα δοχείο ψεκασμού με ½ του φλιτζανιού έλαιο λεμονιού και ½ του φλιτζανιού λευκό ξύδι. Ψεκάστε με το diy καθαριστικό και καθαρίστε αποτελεσματικά όλες τις ξύλινες επιφάνειες της κουζίνας όπως τον πάγκο, τα ξύλινα ντουλάπια ή και το ξύλο κοπής.

pexels.com / photo credits Ron Lach

Καθαρίστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας με την ηλεκτρική σκούπα

Καθαρίστε τα ψίχουλα, τη σκόνη και τις λοιπές βρομιές ή υπολείμματα φαγητού από τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σας σκούπα.

Βάλτε ένα κομμάτι βαμβάκι στον κάδο απορριμμάτων

Μυρίζουν άσχημα τα σκουπίδια σας; Δοκιμάστε να βάλετε ένα κομμάτι βαμβάκι στα σκουπίδια σας, το οποίο θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές.

Καθαρίστε τον νεροχύτη σας με ξύδι και μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε το νεροχύτη με μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια ρίξτε λίγο ξύδι και μόλις αρχίσει να αφρίζει, τρίψτε όλον τον νεροχύτη με μία παλιά οδοντόβουρτσα.

Πηγή πληροφοριών: bhd.com


Πηγή