Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Παγκόσμια έκκληση στο Facebook να φτιάξει emoticon για τον θηλασμό!

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού φτάνει στο τέλος της και οι ειδήσεις που είδαμε αυτές τις μέρες να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες. Μία από τις πιο ιδιαίτερες, ήταν το γκάλοπ που καλεί τους χρήστες του internet να εκφράσουν τη γνώμη τους για ένα emoji θηλασμού.

Τον Νοέμβρη, η Unicode θα κάνει την τετράμηνη Τεχνική Συνάντηση της, υπό την  IBM, όπου και θα παρθούν αποφάσεις για νέα εικονίδια που θα κοσμούν τα κινητά και τα τάμπλετ μας.
Μερικές από τις νέες προτασεις περιλαμβάνουν ένα αμύγδαλό, μία καρύδα, μία γοργόνα και μία μαμά να θηλάζει το μωρό της. Το τελευταίο έρχεται να συμπληρώσει τα μωρουδίστικα εικονίδια που κυκλοφορούν ήδη, όπως το πολύ γνωστο μπιμπερό που τυπικά αντιπροσωπεύει τη διαδικασία ταϊσματος του μωρού.

Η Rachel Lee, νοσοκόμα στο University College of London Hospital, είναι η υπεύθυνη για την κατάθεση αυτής της πρότασης, η οποία μεταξύ άλλων γράφει στην εισήγησή της ότι υπάρχει κενό που πρέπει να διορθωθεί, καθώς αυτός είναι ο βασικός τρόπος σίτισης ανά τον κόσμο και ανά την Ιστορία.

Πατώντας εδώ μπορείτε να καταθέσετε την άποψη σας, απαντώντας στο poll.


Πηγή