Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Παιδί και διατροφή: Γιατί πρέπει να εντάξουμε τα cranberries στη διατροφή του; (pics)

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού. Ήδη από όταν θα ξεκινήσει τις πρώτες στερεές τροφές, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να προσλαμβάνει καθημερινά όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα στον οργανισμό του. 

Τα cranberries είνια ένα ιδιαίτερο φρούτο, με όξινη γεύση. Μπορούμε να τα βρούμε φρέσκα ή και αποξηραμένα, αν και δεν είναι από τα φρούτα που συνηθίζουμε να έχουμε παντός καιρού στο σπίτι μας. Μήπως όμως θα έπρεπε; Σύμφωνα, με τους ειδικούς τα cranberries είναι ωφέλιμα, τόσο για εμάς τους μεγάλους, όσο και για τα παιδιά. 

Τα παιδιά μπορούν να εντάξουν τα cranberries στη διατροφή τους από την ηλικία των 8-12 μηνών. Δώστε του να δαγκώσει μια-δυο μπουκιές την πρώτη μέρα και παρακολουθήστε το για τυχόν αλλεργική αντίδραση. Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη και γιατί είναι καλό να τα εντάξουμε στo διαιτολόγιο του παιδιού μας; 

Ενισχύουν την ανοσία στις ιώσεις
Τα cranberries είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά.

Βοηθούν στην πέψη
Τα cranberries είναι μια πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών. Η πρόσληψη φυτικών ινών ρυθμίζει την κινητικότητα του εντέρου και διευκολύνει την πέψη. Τρώγοντάς τα το μικρό σας, μπορεί να προστατευθεί από δυσκοιλιότητα και άλλες μορφές κοιλιακών διαταραχών.

Δείτε ακόμα περισσότερα οφέλη των cranberries στη διατροφή του παιδιού, στην gallery που ακολουθεί.


Πηγή