Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Παιδί και διατροφή: Επτά έξυπνοι τρόποι για να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης (pics)

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για τη σωματική και πνευματική υγεία των παιδιών.

Η μεγάλη πρόσληψη σακχάρων στη μικρή ηλικία επηρεάζει εκτός από την υγεία, και τη διάθεση. Πέρα όμως από τα νεύρα, η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να κάνει τα παιδιά να τρώνε παραπάνω, να μειώσει την εγκεφαλική τους λειτουργία και να προκαλέσει φλεγμονές και πονοκεφάλους.

Ποιες είναι οι «καλές» πηγές σακχάρων και ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται;

Υπάρχουν κάποιες πηγές σακχάρων που δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό σε θρεπτικό επίπεδο. Τα σάκχαρα στα φρούτα συνοδεύεται από θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, αλλά η επιτραπέζια ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης δεν έχουν καμία διατροφική αξία, εκτός από θερμίδες. Το μέλι και τα σάκχαρα στα φρούτα, απεναντίας περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά.

Πώς μπορούμε να μειώσουμε την πρόσληψη ζάχαρης στα παιδιά;

Διαβάζετε τις ετικέτες στις συσκευασίες τροφίμων

Παρόμοια προϊόντα μπορεί να έχουν σημαντικά διαφορετικές ποσότητες ζάχαρης. Ακόμη και το ίδιο προϊόν από διαφορετικές μάρκες. Μελετήστε πριν αγοράσετε.

Μαγειρεύετε σπιτικά όσο περισσότερο μπορείτε

Όλα τα παιδιά αγαπούν τα μπισκότα και δεν υπάρχει λόγος να τους τα στερήσετε. Απλώς, αντί να αγοράζετε τα έτοιμα του εμπορίου, φτιάξτε τα μόνες σας. Ψήστε κουλουράκια στο σπίτι σας. Θα βάλετε σίγουρα λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα συντηρητικά. Ψάξτε συνταγές υγιεινές με φρούτα, ώστε να εκμεταλλευτείτε τα καλά σάκχαρα που περιέχουν.

Δείτε πέντε ακόμα απλά, καθημερινά tips για να μειώσετε τη ζάχαρη από το διαιτολόγιο του παιδιού σας, στην gallery που ακολουθει: 

 


Πηγή