Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Παιδί και διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη της βρόμης για τα παιδιά;

Η βρόμη έχει μεγάλη θρεπτική αξία, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Η συγκεκριμένη τροφή έχει συνδεθεί με την υγιεινή διατροφή και για πολλούς είναι η αγαπημένη τους επιλογή για πρωινό συνδυαστικά με γάλα, γιαούρτι ή φρέσκα φρούτα.

Η βρόμη είναι μία εξαιρετική τροφή και για τα παιδιά και εάν την έχουν εντάξει από νωρίς στη διατροφή τους, τόσο περισσότερα οφέλη θα έχουν από την κατανάλωσή της.

Ποια είναι όμως τα οφέλη της βρόμης για τα παιδιά;

Είναι πολύ καλή πηγή ενέργειας

Τα παιδιά δαπανούν πολλή ενέργεια στο παιχνίδι, το διάβασμα και τις διάφορες δραστηριότητες που κάνουν, συνεπώς χρειάζονται κιόλας να την αναπληρώσουν. Ένα απολαυστικό πρωινό με βρόμη είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσουν δυναμικά την ημέρα τους.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα αρκετά σύνηθες σύμπτωμα στα παιδιά και ένα γεύμα με βρόμη μπορεί να το ανακουφίσει.

Είναι πλούσια σε σίδηρο

Ο σίδηρος είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη των παιδιών το οποίο προσλαμβάνουν μέσα από τις τροφές που καταναλώνουν καθημερινά. Η βρόμη είναι πλούσια σε σίδηρο και είναι μία πολύ καλή επιλογή για πρωινό συνδυαστικά με  γάλα.

Είναι χορταστική

Τα παιδιά, επειδή ακριβώς είναι στην ανάπτυξη, έχουν το αίσθημα της πείνας πιο συχνά και πιο έντονα. Ένα γεύμα με βρόμη δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού και μπορεί να κρατήσει το παιδί σας χορτάτο για ώρα.


Πηγή