Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Παιδί και πυρετός: Σωστή χρήση του θερμόμετρου και τι να κάνετε για να τον ρίξετε (vid)

Ο πυρετός, είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία στους γονείς και είναι απολύτως λογικό!

Αν νιώθετε πως η θερμοκρασία του μωρού σας είναι ανεβασμένη, πάρτε αμέσως ένα θερμόμετρο για να τη μετρήσετε!

Αυτό που πρέπει αρχικά να κάνετε πριν ακουμπήσει το θερμόμετρο στο κορμάκι του παιδιού σας, είναι να το απολυμάνετε με οινόπνευμα ή με σαπούνι και ζεστό νερό!
Αφήστε το για λίγα λεπτά να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και αλείψτε στην άκρη μια μικρή ποσότητα βαζελίνης!

Αφού βάλετε το ψηφιακό θερμόμετρο στο μωρό σας, περιμένετε ώσπου να ακούσετε τα ηχητικά σήματα που προειδοποιούν πως πρέπει να αφαιρεθεί.

Αν ο πυρετός συνεχιστεί για δεύτερη μέρα κι ακόμη κι αν η θερμοκρασία του σώματος είναι αυξημένη μόνο λίγο περισσότερο από το κανονικό (δέκατα), πρέπει οπωσδήποτε να καλέσετε τον παιδίατρο!

Φροντίστε να είναι ενυδατωμένο, να κοιμάται και να ξεκουράζεται όσο το δυνατόν περισσότερο και δώστε προσοχή σε τυχόν αλλαγή συμπεριφοράς τόσο όταν είναι ξύπνιο, όσο και όταν κοιμάται.

Φάρμακα δεν δίνουμε ποτέ σε ένα μωρό αν δεν μας το έχει πει ο γιατρός αλλά ακόμη και αν έχει συνταγογραφηθεί, προσέχουμε τις δόσεις. 

Ο ψηλός πυρετός προκαλεί απώλεια υγρών και μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε αφυδάτωση! Έτσι λοιπόν, το γάλα είναι εξίσου απαραίτητο! Ενυδατώνει και δίνει θρεπτικά στοιχεία που ο οργανισμός χρειάζεται, ενώ βοηθά στην αποτοξίνωση.

Μεγάλη προσοχή αν παρατηρήσετε πως το μωρό σας δεν βρέχει την πάνα του για περισσότερο από 8 ώρες ή αν κλαίει χωρίς δάκρυα!

Να θυμάστε πως με τον πυρετό δεν παίζουμε ποτέ!


Πηγή