Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Παιδιά με Σύνδρομο Down μεταμορφώνονται σε ήρωες της Disney για καλό σκοπό

H 21η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down τo 2006, με πρωτοβουλία του Έλληνα γιατρού και καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Στυλιανού Αντωναράκη.

Το Σύνδρομο Down είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική ανωμαλία στους ανθρώπους. Η γενετική αυτή κατάσταση προκαλείται από ένα λάθος στην κυτταρική διαίρεση του 21ου χρωμοσώματος και τα αίτια που την προκαλούν είναι προς το παρόν άγνωστα. Το Σύνδρομο Down πήρε το όνομά του από τον Άγγλο γιατρό John Langdon Down, οποίος ήταν ο πρώτος που το περιέγραψε το 1866.

Στόχος της σημερινής ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της διεθνής κοινότητας για το Σύνδρομο Down, το οποίο επηρεάζει περίπου  1 στις 600-700 γεννήσεις παιδιών.

Το δικό της μήνυμα στήριξης για τα παιδιά και τους ενήλικες με Σύνδρομο Down  θέλησε να στείλει και η Αγγλίδα φωτογράφος Nicole Louise Perkins. Η καλλιτέχνης φωτογράφισε παιδιά με Σύνδρομο Down μεταμφιεσμένα σε ήρωες και ηρωίδες της Disney, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του κάθε ενός.

Το project της ονομάστηκε “Down with Disney” και έγινε viral στο διαδίκτυο. Οι φωτογραφίες της αποτυπώνουν την ομορφιά παιδιών με Σύνδρομο Down και τη χαρά που νιώθουν όταν μεταμφιέζονται σε αγαπημένους σουπερ ήρωες και άλλους πρωταγωνιστές αγαπημένων ταινιών και παραμυθιών..  

Λατρεύω τη Disney και ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη, οπότε σκέφτηκα ότι αυτή ήταν η τέλεια ιδέα” αναφέρει η Nicole σε συνέντευξή της στο boredpanda.com.

Δείτε κάποιες από τις υπέροχες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook @nicolelouisephotography


Πηγή