Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Παιδιά στον ήλιο: 5+1 συμβουλές για να επιλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό για τα μικρά σου

Δεν βλέπουμε την ώρα να φορέσουμε οικογενειακώς τα μαγιό μας, να επιβιβαστούμε στο αυτοκίνητο και να εξερευνήσουμε τους επίγειους «παραδείσους» που κρύβονται στον προορισμό που επιλέξαμε, απολαμβάνοντας την άμμο, τον ήλιο, τα καταγάλανα νερά. Ωστόσο, πριν γίνουν όλα αυτά, υπάρχουν μερικά πράγματα που οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, και ένα από αυτά είναι το αντηλιακό που θα συμπεριλάβουμε στην τσάντα θαλάσσης για τα μικρά μας.

Παρότι αρκετές μαμάδες πέφτουν στην «παγίδα» να μοιράζονται το ίδιο αντηλιακό με τα παιδιά τους, καλό θα ήταν να αποφύγουμε μία τέτοια πρακτική, αφού οι ανάγκες που παρουσιάζει μία παιδική επιδερμίδα είναι πολύ πιο απαιτητικές από αυτές ενός ενήλικα. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να εξοπλίσουμε τις αποσκευές μας με ένα προϊόν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και το οποίο τους παρέχει υψηλή αντηλιακή προστασία.

Ωστόσο, ακριβώς επειδή η αγορά περιλαμβάνει αναρίθμητες επιλογές, είναι σημαντικό να θέσουμε τα κριτήρια που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την καλύτερη επιλογή για τα μικρά μας! Μία επιλογή που θα «αγκαλιάζει» με ασφάλεια το καλοκαίρι και την υγεία τους.

#1 Ζητάμε την έμπειρη γνώμη των ειδικών

Εάν δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το κατάλληλο αντηλιακό για το παιδί, η πρώτη μας κίνηση πριν προχωρήσουμε σε κάποια αγορά για την οποία δεν είμαστε απόλυτα σίγουρες, είναι να ζητήσουμε την έμπειρη γνώμη του ειδικού παιδιάτρου. Σε περίπτωση που δεν παρακολουθεί κάποιος το παιδί, μπορούμε πάντα να αναζητήσουμε αντηλιακά που έχουν δοκιμαστεί και φέρουν την έγκριση δερματολόγων και παιδιάτρων για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

#2 Ένα αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά

Ο λόγος που το δικό μας αντηλιακό δεν προστευεύει επαρκώς την επιδερμίδα του παιδιού, είναι γιατί η επιδερμίδα του είναι τρεις φορές πιο ευαίσθητη από τη δική μας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αναζητήσουμε αντηλιακά που απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά, καθώς περιλαμβάνουν ειδικά σχεδιασμένες συνθέσεις, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες της επιδερμίδας τους. Ένα από αυτά είναι το καινοτόμο και υποαλλεργικό Kids Spray Trigger SPF50+ της σειράς Ambre Solaire Sensitive Advanced από τη Garnier, το οποίο χαρίζει σε γονείς και παιδιά ένα ασφαλές και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

#3 Μία «πανοπλία» για την υπεριώδη ακτινοβολία

Ο παράγοντας που καθιστά επικίνδυνη την έκθεσή μας στον ήλιο, είναι η υπεριώδης ακτινοβολία και πιο συγκεκριμένα οι ακτίνες UVB, UVA και οι μακρές UVA. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να βεβαιωθούμε πως η σύνθεση που έχουμε επιλέξει για το παιδί, το προστατεύει επαρκώς από ένα ευρύ φάσμα ακτινοβολίας που διαθέτει δείκτη SFP 30 και πάνω. Για να καταλάβουμε όμως λίγο καλύτερα πως λειτουργεί η συγκεκριμένη τιμή, όταν ο δείκτης SFP (δηλαδή «sun», «protection», «factor») αναγράφει «30», σημαίνει πως μπλοκάρει έως και το 97% της ηλιακής ακτινοβολίας. Επιλέγοντας ένα αντηλιακό με δείκτη SFP50, μπορούμε να είμαστε σίγουρες πως παρέχουμε στην επιδερμίδα του παιδιού τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία.

#4 Προστατεύουμε τα μικρά μας και το περιβάλλον

Εφόσον υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προτάσεις στην αγορά των παιδικών αντηλιακών, καλό θα ήταν να επιλέξουμε εκείνη που όχι μόνο θα «αγκαλιάζει» την υγεία του παιδιού, αλλά θα είναι φιλική προς το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή. Καινοτομίες όπως η SAFE GUARD TECH FORMULA που συναντάμε στη σειρά Sensitive Advanced από τη Garnier, καταφέρνει να συνδυάζει και τα δύο. Πιο συγκεκριμένα, με την τεχνολογία NETLOCK μετατρέπει τα έλαια και τα σταγονίδια των φίλτρων που υπάρχουν στο αντηλιακό σε μικροκρυστάλλους, οι οποίοι συνθέτουν ένα ισχυρό και λεπτό φιλμ που «θωρακίζει» την επιφάνεια της επιδερμίδας. Με αυτόν τον τρόπο, το προϊόν δεν μετακινείται από την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να μην μεταφέρεται στο νερό και το κυριότερο, να μην προκαλεί τσούξιμο και ενοχλήσεις στα μάτια του παιδιού.


Πηγή