Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Παιδική λογοτεχνία για παιδιά: Προτάσεις 8 βιβλίων για παιδιά 3-10 ετών

Αν είστε από τους γονείς που ψάχνουν όμορφα βιβλία για τα παιδιά τους, βιβλία που μέσα από τις ιστορίες τους μπορούν να μάθουν για τη φιλία, για τα στερεότυπα, για τη διαφορετικότητα, για το θάρρος ή ακόμη και για τη θυματοποίηση, τότε σίγουρα οι προτάσεις μας δεν θα σας αφήσουν αδιάφορους!

Δείτε παρακάτω 8 νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που απευθύνονται σε παιδιά από 3 εώς 7 ετών.

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Για παιδιά από 4 ετών

Μόλι Πότερ
#1 Θέλεις να γίνουμε φίλοι;

Εικονογράφηση:Σάρα Τζένινγκς
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Είναι σημαντικό για όλους μας –και κυρίως για τα παιδιά– να έχουμε καλούς φίλους. Μέσα από τη φιλία τα παιδιά παίρνουν σημαντικά μαθήματα ζωής: μαθαίνουν να μοιράζονται, να μπαίνουν στη θέση του άλλου και να ζητούν συγγνώμη. Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να καταλάβει πώς μπορεί να κάνει φίλους, τι σημαίνει πραγματική φιλία και πώς να αντιμετωπίζει τις ρήξεις στις σχέσεις του. Διαβάστε το μαζί του και βοηθήστε το παιδί σας να βρει τον δρόμο του στον συχνά δύσκολο κόσμο των ανθρώπινων σχέσεων.

• Ιδανικό εργαλείο για να συζητήσετε με το παιδί σας για τη σημασία της φιλίας και τη δημιουργία υγιών σχέσεων.
• Βοηθάει το παιδί να κατανοήσει ποιες συμπεριφορές τρέφουν και ποιες υπονομεύουν τις φιλίες.
• Καταπιάνεται και με τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει το παιδί σε μια φιλία.
• Περιλαμβάνει οδηγό για τους ενήλικες, ώστε να στηρίξουν το παιδί αν δυσκολεύεται στις σχέσεις του.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 6 ετών

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Απλές, διασκεδαστικές ιστορίες έως 1.000 λέξεις, που οδηγούν στον δρόμο της ανάγνωσης.

Δημήτρης Μπογδάνος
#2 Ο μάγκας δράκος

02783 03 3

Εικονογράφηση:Σάντρα Ελευθερίου

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα μεγάλο πολύχρωμο λιβάδι ζούσε ένας δράκος. Είχε δέρμα πράσινο με λέπια σαν του φιδιού, κοντόχοντρα πόδια με νύχια γαμψά και από το στόμα του, που ήταν γεμάτο κοφτερά δόντια, έβγαζε φωτιές. Ήταν όμως ένας δράκος τεμπέλης, τόσο τεμπέλης που δε σηκωνόταν ούτε για φαγητό. Γι’ αυτό φοβέριζε τα μικρότερα πλάσματα και τα ανάγκαζε να δουλεύουν και να του φέρνουν να τρώει. Όλα άλλαξαν όμως όταν εμφανίστηκε μπροστά του ένας σκύλος…
ΘΕΜΑ: θυματοποίηση

Για παιδιά από 7 ετών
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Ιστορίες έως 2.500 λέξεις, που τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού.

Λίνα Μουσιώνη
#3 Ζητείται άλογο για αμαζόνα

08259 03 3
Εικονογράφηση:Ναταλία Καπατσούλια

Η μικρή ηρωίδα της ιστορίας θέλει να φορέσει μια εντυπωσιακή στολή πριγκίπισσας στο αποκριάτικο πάρτι του σχολείου. Και τη βρίσκει στην αστραφτερή στολή της Πριγκίπισσας Ηλιαχτίδας, με το διαμαντένιο στέμμα και το πορτοκαλί φόρεμα. Όταν όμως έρχεται το κουτί με τη φορεσιά στο σπίτι, λίγο πριν από το πάρτι, την περιμένει μια τεράστια απογοήτευση. Αντί για την Πριγκίπισσα Ηλιαχτίδα βγαίνει από το κουτί μια κατακόκκινη αγορίστικη στολή ιππότη. Παντελόνι κολάν, πουκάμισο, μπέρτα και καπέλο με πούπουλα μετατρέπονται χάρη στη φαντασία της μαμάς σε στολή Αμαζόνας της Φωτιάς… Τι ντροπή! Τι δουλειά έχει μια αμαζόνα ανάμεσα σε τόσες λαμπερές πριγκίπισσες; Η μικρή κρύβεται σε μια γωνιά. Πάρτι είναι θα περάσει. Όταν ξαφνικά περνάει από μπροστά της σαν σίφουνας ένα άλογο πορτοκαλί με το στέμμα της Πριγκίπισσας Ηλιαχτίδας στο κεφάλι. Μια παράξενη αμαζόνα και ένα παρδαλό άλογο είναι τέλειος συνδυασμός!
ΘΕΜΑΤΑ: στερεότυπα, φιλία

Για παιδιά από 10 ετών
Σειρά: Ιστορίες που ζεις δυνατά

Μια σειρά που απευθύνεται σε όσους αποδέχονται τη δική τους διαφορετικότητα αλλά και των άλλων, σε όσους θέλουν να ανήκουν κάπου ή απλά να εκφραστούν, αλλά κυρίως σ’ εκείνους που θέλουν να ζουν δυνατά.

Ελένη Σβορώνου
#4 Σκοράροντας στον Σκορπιό

08334 03 3

Μετάφραση: Βασίλης Γρίβας

Ένα αγόρι που αγαπάει το ποδόσφαιρο τόσο, που μιλάει με την αγαπημένη του μπάλα, τον «Πελέ». Ένα πρωτάθλημα σχολικού ποδοσφαίρου για όλη τη γειτονιά με στόχο… τη «σφυρηλάτηση» καλών σχέσεων, μια ιδέα της θεολόγου του γυμνασίου! Άκου τώρα! Αφού για να παίξεις μπάλα θέλεις μια γερή δόση μίσους για την αντίπαλη ομάδα!

Και πάνω στον πυρετό της δόξας, συμβαίνει μία μοιραία απώλεια. Χάνεται ο «Πελέ». Χωρίς αυτόν το αγόρι δεν μπορεί ούτε να τρέξει…
Μια ιστορία με πολλή μπάλα, αλλά και με αρκετά πλονζόν στο γήπεδο των φόβων μας, και ιδίως του φόβου της αποτυχίας.

Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ DISNEY
Για παιδιά από 3 ετών
Σειρά: Ψυχρά κι ανάποδα – Βόρειο Σέλας

#5 Ο κρύσταλλος της Μπούλντα

Μετάφραση:Μάρω Ταυρή

Όταν ο αγαπημένος κρύσταλλος της Μπούλντα σβήνει, ο Κριστόφ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Ξεκινάει λοιπόν ένα μεγάλο ταξίδι με συντροφιά την Άννα, την Έλσα και την υπόλοιπη παρέα. Οι φίλοι θα ζήσουν μια συναρπαστική περιπέτεια, θα βρουν όμως τον τρόπο να κάνουν τον κρύσταλλο να λάμψει προτού χαθεί από τον ουρανό το Βόρειο Σέλας;

07580 03 3

#6 Η εφεύρεση του Όακεν

Μετάφραση:Μάρω Ταυρή

Ο Όακεν είναι πολύ χαρούμενος γιατί πλησιάζει η καθιερωμένη συνάντηση της οικογένειάς του. Όμως στη συγκέντρωση αυτή γίνεται και ο Διαγωνισμός Δημιουργίας, όπου ο καθένας παρουσιάζει την τελευταία του εφεύρεση. Και τώρα τι γίνεται, που ο παντοπώλης δεν έχει καθόλου έμπνευση; Θα προλάβει να σκαρφιστεί κάτι, ώστε να εντυπωσιάσει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας;

Για παιδιά από 4 ετών
Σειρά: Star Wars

#7 Η εκδίκηση των Σιθ
Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου

07740 03 3

#8 Μια νέα ελπίδα
Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου

Μπες κι εσύ στον κόσμο του Πολέμου των Άστρων, μυήσου στα μυστικά των Τζεντάι και τον σκοτεινό κόσμο των Σιθ! Η τρίτη και η τέταρτη κινηματογραφική περιπέτεια των διάσημων ηρώων, διασκευασμένες για μικρούς αναγνώστες με υπέροχη εικονογράφηση.


Πηγή