Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Παιδικό πάρτι: Παιχνίδια για παιδιά κάτω των 3 ετών

Εάν θέλετε να τ’ απασχολήσετε και ταυτόχρονα να τα βάλετε σε διαδικασία να σκεφτούν, αυτές οι δέκα προτάσεις σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες, ειδικά εάν θέλετε να κάνετε ένα πάρτι για το μικρό σας και τους φίλους του.

Μουσικά αγάλματα

Χορεύουν όλοι μαζί και όταν η μουσική σταματά, πρέπει να παγώσουν. Τα παιδιά που κουνιούνται είναι “έξω” – και μπορείτε να επιλέξετε να τους δώσετε ένα βραβείο – με το τελευταίο παιδί να είναι ο νικητής.

Περάστε το μπαλόνι

Τα παιδιά κάθονται σε ένα κύκλο και το μπαλόνι πηγαίνει από χέρια σε χέρια! Όταν η μουσική σταματά, όποιος κρατά το μπαλόνι βγαίνει από τον κύκλο. Ο τελευταίος κερδίζει.

Φυσώντας τις φυσαλίδες

Αυτό είναι το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων. Προμηθευτείτε τα ειδικά δοχεία και γεμίστε τα με νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Δώστε, ένα δοχείο στο κάθε παιδί και προτρέψτε τα να κάνουν όσο μεγαλύτερες φυσαλίδες γίνεται.

Το κυνήγι του θησαυρού

Φτιάχνετε «κρυμμένους θησαυρούς» όσα και τα παιδιά του πάρτι και τους κρύβετε σε ένα μέρος. Ωστόσο, ο σωστός θησαυρός πρέπει να είναι μόνο ένας. Όποιος βρίσκει τον λάθος θησαυρό βγαίνει εκτός παιχνιδιού.

Το κυνήγι της αρκούδας

Κρύβετε ένα αρκουδάκι και ξεκινάτε όλοι μαζί να τραγουδάτε: «Θα πάμε σε ένα κυνήγι αρκούδας, θα πάμε να πιάσουμε ένα μικρό!». Όταν το αρκουδάκι βρεθεί όλα τα παιδάκια το κάνουν μια αγκαλιά αλλά το κρατάει εκείνο που έχει γενέθλια.

 

Ας χορέψουμε

Βάζετε μουσική και παροτρύνετε τους μικρούς σας φιλοξενούμενους να χορεύουν στον ρυθμό που ακούνε. Μπορείτε να φτιάξετε κορδέλες για επιβράβευση όπου η κάθε μια θα έχει πάνω γραμμένο έναν «τίτλο»


Πηγή