Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πανελλήνιες: Πέντε τρόποι να βοηθήσετε τα παιδιά σας που διαβάζουν για τις εξετάσεις (pics)

Αντίστροφα μετρούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου για τις Πανελλήνιες, οι οποίες φέτος ξεκινούν στις 15 Ιουνίου για τους υποψήφιους ΓΕΛ και στις 16 Ιουνίου για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ.

Για τους περισσότερους μαθητές είναι η πιο δύσκολη, γεμάτη άγχος περίοδος αφού έχουν επενδύσει πολλά για τη ν είσοδό τους στο πανεπιστήμιο.

Χρειάζονται λοιπόν περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη στήριξη των γονιών τους.

Για να δημιουργήσετε ένα θετικό περιβάλλον, υπάρχουν πρακτικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να νιώσει έτοιμο για τις εξετάσεις – και να ελαχιστοποιήσετε την ένταση στο σπίτι.

Αν και το δικό σας παιδί θα δώσει Πανελλήνιες δείτε πώς μπορείτε να το στηρίξετε και να το βοηθήσετε:

Σωστή διατροφή και ήρεμο περιβάλλον

Η αποτελεσματική μελέτη είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς πρώτα να ληφθούν υπόψη τα βασικά. Φροντίστε να τρέφεται σωστά το παιδί και να πίνει αρκετά υγρά και φυσικούς χυμούς. Με τη σωστή διατροφή και την απαραίτητη ξεκούραση ο εγκέφαλος του παιδιού λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Παράλληλα, το περιβάλλον σπιτιού πρέπει να είναι οργανωμένο, καθαρό, ήρεμο και ήσυχο . Προσπαθήστε να διατηρείτε τακτικά τα γεύματα για να τους βοηθήσετε να δημιουργήσουν μια ρουτίνα στην οποία μπορούν να βασίζονται.

Καθώς οι εξετάσεις πλησιάζουν, εστιάστε στην προσφορά μικρότερων και ελαφρύτερων γευμάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας για να ενισχύσετε την ενέργειά τους, χωρίς να « βαραίνουν» από το φαγητό .

Βοηθήστε τα στην οργάνωση της μελέτης

Το φροντιστήριο έχει τον πρώτο λόγο στην προετοιμασία των παιδιών για τις πανελλήνιες ( έτσι δεν είναι;) αλλά είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν και τη δική σας βοήθεια καθώς πλησιάζει ο καιρός.

Για τον έφηβο που αντιμετωπίζει μια σειρά θεμάτων, είναι χρήσιμο να τους καθοδηγήσετε πώς να αντιμετωπίσουν τα πιο δύσκολα μαθήματα. Είναι σκόπιμο να μάθουν να εστιάζουν σε αυτά όταν έχουν καθαρό μυαλό και δεν έχουν κουραστεί. Αντί να διαβάζει τέσσερα κεφάλαια ενός βιβλίου σε ένα στάδιο και να διακινδυνεύει την υπερφόρτωση πληροφοριών, ενθαρρύνετέ τους να σπάσουν τη μελέτη τους σε μικρότερα κομμάτια. Εστιάζοντας σε ένα κεφάλαιο και αφιερώνοντας όλη την προσοχή τους σε αυτό για μια καθορισμένη χρονική περίοδο θα το θυμούνται καλύτερα.

Όταν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ενθαρρύνετε ένα διάλειμμα – μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο, λίγα λεπτά στον καναπέ, ένα δροσιστικό ντους ή κάποια άλλη γρήγορη δραστηριότητα που θα τους απομακρύνει από το γραφείο τους και θα τους κάνει να κινηθούν για λίγα λεπτά.

Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε στην gallery που ακολουθεί: 

Πηγή: parents.au.reachout.com


Πηγή