Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πασχαλινές σελίδες ιχνηλασίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας (pics)

Η ιχνηλασία είναι μια πρωτότυπη μέθοδος εκμάθησης της γραφής και ανάπτυξης των σχεδιαστικών και ζωγραφικών δεξιοτήτων των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Σίγουρα θυμόσαστε και εσείς τις σελίδες με τις διακεκομμένες γραμμές στα βιβλία της πρώτης τάξης του δημοτικού ή κάποιες φωτοτυπίες που σας έδιναν οι δασκάλες στο νηπιαγωγείο, έτσι δεν είναι;

Τα παιδιά μέσα από αυτές τις σελίδες μαθαίνουν να φτιάχνουν το περίγραμμα μιας λέξης, ενός γράμματος, κάποιου αριθμού ακόμη και σχεδίων. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν όχι μόνο να παρατηρούν, αλλά να κρατούν σωστά το μολύβι, να πατούν τη γραμμή του περιγράμματος και ζωγραφίζουν το σχέδιο που έφτιαξαν.

Επιπλέον τα παιδιά αναπτύσσουν την οπτική του δεξιότητα, την απτική τους μνήμη, την αισθητική τους αντίληψη και φυσικά τη λεπτή κινητικότητα.

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά με τον καιρό και την εξάσκηση θα μάθει όχι μόνο να γράφει και να ζωγραφίζει, αλλά σταδιακά να δημιουργήσει και έναν καθαρό γραφικό χαρακτήρα.

Εμείς θέλοντας να βοηθήσουμε όλους εκείνους τους γονείς που εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκονται μέσα στο σπίτι με τα μικρά παιδιά τους, βρήκαμε όμορφες χρωμοσελίδες ιχνηλασίας με θέμα το Πάσχα. Τα παιδιά θα μάθουν να φτιάχνουν πασχαλινά αβγά, κοτοπουλάκια και καλάθια, ενώνοντας απλά το περίγραμμα των έτοιμων αυτών εικόνων.

Δείτε τις όλες, εκτυπώστε τις και περάστε ένα όμορφο, δημιουργικό, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό απόγευμα με τα παιδιά σας.


Πηγή