Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Περιμένοντας δεύτερο παιδί: Τι πρέπει να γνωρίζετε, τι να περιμένετε

Πάντως, υπάρχουν και καινούριες έγνοιες όταν κάνετε δεύτερο παιδί.

Οι περισσότερες μητέρες αισθάνονται μεγαλύτερη κούραση στη δεύτερη εγκυμοσύνη τους, γιατί ταυτόχρονα έχουν να φροντίζουν και άλλο ένα παιδί.

Μερικοί γονείς, περιμένοντας το δεύτερο παιδί τους αναρωτιούνται αν θα το αγαπούν όσο το πρώτο. Μόλις όμως το μωρό γεννηθεί , οι γονείς εκπλήσσονται ανακαλύπτοντας μέσα τους νέα αποθέματα αγάπης για το καινούριο μέλος της οικογένειας.

Το μεγαλύτερο παιδί, όπως διαβάζουμε στο βιβλίο «Η βίβλος της εγκυμοσύνης», εκδόσεις Ψυχογιός, μπορεί να αισθανθεί ανασφάλεια όταν καταλάβει ότι έρχεται και άλλο παιδί στο προσκήνιο. Μπορεί για παράδειγμα να φοβάται, ενδόμυχα πώς θα έχετε λιγότερο χρόνο για εκείνο, πώς δεν θα αγαπάτε το ίδιο ή πώς το μωρό θα κοιμάται στο δικό του κρεβάτι.

Αυτοί οι φόβοι είναι πολύ πραγματικοί στο μυαλό του παιδιού και για το λόγο αυτό πρέπει να συζητήσετε μαζί του το όλο θέμα, αν η εγκυμοσύνη σας γίνει εμφανής.

Με ηρεμία να του εξηγήσετε πώς θα έχει αδελφάκι, που θα το αγαπά πολύ. Να το αγκαλιάζετε συχνά και να του χαμογελάτε για να έχει θετική διάθεση.

Αφήστε να μεγαλύτερο παιδί σας να αισθανθεί το έμβρυο και να του μιλήσει ή του διαβάσει μια ιστορία- θα το βοηθήσει να αποδεχτεί το αδελφάκι του πιο εύκολα όταν αυτό γεννηθεί.

Πολλοί είναι οι – λογικοί – παράγοντες που επηρεάζουν την απόφασή σας για το αν θα προχωρήσετε ή όχι σε μια δεύτερη εγκυμοσύνη.

Η υγεία, η ηλικία, η κατάσταση μεταξύ του ζευγαριού, οι οικονομικές δυνατότητες. Πριν πάρετε όμως την τελική σας απόφαση θα πρέπει να συμβουλευτείτε και το ένστικτό σας. Μην αποφασίσετε να κάνετε ένα παιδί γιατί θέλετε και ένα αγόρι αφού έχετε μόνο κορίτσι ( ή το αντίστροφο). Μην κάνετε ένα παιδί μόνο και μόνο για να έχει το άλλο σας παιδί παρέα. Σιγουρευτείτε πως θα μπορείτε να του προσφέρετε την αγάπη, τον χρόνο και την ενέργεια που έχει ανάγκη το νέο μέλος που θα προστεθεί στην οικογένειά σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή