Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Περιποίηση της επιδερμίδας με βιταμίνη C στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στη φύση, κυρίως στα εσπεριδοειδή, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και στο μπρόκολο. Πλούσια στην εν λόγω βιταμίνη είναι επίσης οι φράουλες, οι ντομάτες και η παπάγια.

«Η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που είναι απαραίτητη για την υγεία και τη λειτουργία των ιστών», λέει η δερματολόγος Rachel Nazarian, MD, FAAD τονίζοντας ότι σε τοπική μορφή χρησιμοποιείται λόγω των προστατευτικών και επανορθωτικών επιδράσεών της στο δέρμα.

Στην περιποίηση της επιδερμίδας, η βιταμίνη C αραιώνεται ώστε να είναι λιγότερη όξινη, και επομένως, πιο απαλή για την επιδερμίδα.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε βιταμίνη C στην περιποίηση του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η χρήση βιταμίνης C σε ορό ή άλλες συνθέσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας στην εγκυμοσύνη, είναι ασφαλής. Ο μόνος τρόπος να καταστεί επιβλαβής, είναι να χρησιμοποιήσετε 100 έως 200 φορές παραπάνω τη συνιστώμενη ημερήσια δόση (πρόκειται για μια υπερβολικά μεγάλη δόση).

Οφέλη της βιταμίνης C στην περιποίηση του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση ορού βιταμίνης C κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως:

Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου

Η ηλικία και η ανεπαρκής αντηλιακή προστασία οδηγούν σε μείωση της ποσότητας κολλαγόνου που παράγει το δέρμα σας. Η βιταμίνη C είναι το μοναδικό αντιοξειδωτικό που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο μπορεί να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και ουλών.

Εξισορροπεί και φωτίζει τον τόνο του δέρματος

Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C και ειδικότερα το L-ασκορβικό οξύ, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας και να μετριάσει τις κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για τη θεραπεία και την πρόληψη αλλαγών που σχετίζονται με τη φωτογήρανση.

vitamini c1

Αντιμετωπίζει την υπερμελάγχρωση

Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της υπερμελάγχρωσης, ενός άλλου τύπου αποχρωματισμού του δέρματος που προκαλείται από υπερπαραγωγή μελανίνης, της χρωστικής που δίνει το χρώμα στο δέρμα.

Κίνδυνοι από τη χρήση περιποίησης δέρματος με βιταμίνη C κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σε μερικές γυναίκες η χρήση της βιταμίνης C μπορεί αρχικά να προκαλέσει κάποιο τσούξιμο ή ερυθρότητα, το οποίο θα υποχωρήσει σταδιακά. Δεν θα πρέπει να θεωρείται ανησυχητικό. Άλλωστε, τα οφέλη από τη χρήση βιταμίνης C στην περιποίηση του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπερτερούν κατά πολύ των προσωρινών κινδύνων.

Πηγή: verywellfamily.com


Πηγή