Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πες μου ποια είναι η καθημερινότητα του μικρού σου, να σου πω ποιες βιταμίνες χρειάζεται

Αν, δηλαδή, προσλαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα οποία όχι μόνο θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στη σωστή ανάπτυξή του και στην προστασία της υγείας του από ασθένειες, αλλά και θα ενισχύσουν τον οργανισμό του για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του απαιτητικού του προγράμματος. Όταν, μάλιστα, το παιδί ασκείται συστηματικά και προπονείται σε οργανωμένα ή ατομικά αθλήματα, η τήρηση ενός σωστού πλάνου διατροφής είναι ζωτικής σημασίας.

Οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης του σώματος, η αύξηση της μυϊκής μάζας, καθώς και αλλαγές στις ορμόνες, είναι ορισμένοι παράγοντες, που μπορούν να επηρεάσουν και να διαφοροποιήσουν τις διατροφικές ανάγκες του εκάστοτε παιδιού. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν ποιες τροφές τούς δίνουν ενέργεια, πότε πρέπει να τρώνε συγκεκριμένες τροφές, πώς πρέπει να τραφούν την ημέρα του αγώνα, καθώς και ποιες τροφές βοηθούν στην αποκατάσταση του σώματός τους μετά την προπόνηση!

Εμείς, ευτυχώς, έχουμε καταφέρει να υιοθετήσουμε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, που περιλαμβάνει κατάλληλες ποσότητες σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπος, καθώς και βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, εξασφαλίζοντας μαζί με τη βοήθεια ενός συμπληρώματος διατροφής, όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται, τόσο για την παραγωγή ενέργειας, όσο και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος κατά των ιώσεων, που «κουβαλά» μαζί του ο χειμώνας.
Καταναλώνοντας ένα ζελεδάκι από ALTION Kids PolyVitamins® μετά το γεύμα του, το παιδί μου είμαι πλέον σίγουρη ότι προσλαμβάνει, εκτός από τις απαραίτητες βιταμίνες και τα αναγκαία μέταλλα, πολύτιμα εκχυλίσματα από 22 φρούτα και λαχανικά!

Πιο συγκεκριμένα, όμως, το πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής περιέχει βιταμίνες Α και Β2 οι οποίες συμβάλλουν στο φυσιολογικό μεταβολισμό του σιδήρου και προάγουν την ομαλή ανάπτυξη, αύξηση και επιδιόρθωση των ιστών και των οστών, καθώς επίσης και βιταμίνες Β1, Β3, Β5, Β6 και Β8, οι οποίες συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών, που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Ταυτόχρονα, οι βιταμίνες Β2, Β3, Β5, Β6 και Β9, συμβάλλουν και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, με αποτέλεσμα τα βράδια που κατέληγε στο κρεβάτι εξουθενωμένο από το φροντιστήριο, την προπόνηση και το πολύωρο διάβασμα να αποτελούν σχεδόν παρελθόν!

Φυσικά, η κάλυψη των αναγκών του παιδιού σε υγρά είναι εξίσου σημαντική, ώστε κάθε λιλιπούτειος αθλητής να διατηρείται καλά ενυδατωμένος, προκειμένου να υποστηρίζεται σωστά η ανάπτυξή του, η αθλητική του απόδοση και η δράση των βιταμινών. Χωρίς ζωικές ζελατίνες, γλουτένη, λακτόζη και συντηρητικά, τα 60 ζελεδάκια της συσκευασίας με το βολικό καπάκι ασφαλείας, είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία σε δύο υπέροχες γεύσεις -κεράσι και πορτοκάλι- που είναι σίγουρο ότι δεν θα ξενίσουν με τη γεύση τους τον ουρανίσκο των παιδιών.
altion 2019 kids 2

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
**Αρ. Γνωστ. : 98168/31-10-2017
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ
*** VI-90406-ALTION-10/2019


Πηγή