Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα αδυνατίσματος ενώ θηλάζω;

Οι περισσότερες μητέρες δε χρειάζεται να κάνουν δίαιτα, γιατί ο θηλασμός από μόνος του θα τις αδυνατίσει όταν περάσουν λίγοι μήνες, χωρίς να κάνουν καμιά προσπάθεια και μάλιστα τρώγοντας καλά.

Η καλύτερη δίαιτα είναι ισορροπημένη δίαιτα. Πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται οι «χημικές» μαγικές δίαιτες που αποκλείουν ομάδες τροφών όπως οι υδατάνθρακες και προκαλούν αφυδάτωση και λιποδιάλυση, η οποία με τη σειρά της φέρνει μέσα στο μητρικό γάλα τοξίνες αποθηκευμένες στο σώμα μας εδώ και χρόνια. Τα μωρά μπορεί να εμφανίσουν ευερεθιστικότητα και υψηλά επίπεδα τοξικών ουσιών, όπως είναι οι διοξίνες τα φυτοφάρμακα και τα αντιβιοτικά.

Μην προχωρήσετε σε καμιά δίαιτα που να σας κάνει να χάσετε πάνω από ένα κιλό την εβδομάδα τις πρώτες εβδομάδες που θα την αρχίσετε-στη συνέχεια θα χάνετε ακόμη περισσότερο. Επίσης από την αδυναμία μπορεί να έχετε νεύρα ή να πάθετε μαστίτιδα.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας η αυστηρή δίαιτα μπορεί να μειώσει την παραγωγή γάλακτος στις γυναίκες του δυτικού κόσμου.

Εάν αισθάνεστε άσχημα με το σώμα σας, συστήνω ανεπιφύλακτα να ζητήσετε τη βοήθεια διαιτολόγου που να είναι ευαισθητοποιημένος για το θηλασμό, αφού σαραντίσετε. Η δίαιτα πρέπει να σας δίνει τουλάχιστον 1.800 θερμίδες ημερησίως, και προσωπικά συνιστώ να μην περιλαμβάνει γάλα.

Από την παιδίατρο Αννα Πατσούρου, πιστοποιημένη σύμβουλος μητρικού θηλασμού και το βιβλίο της « Θηλασμός, μια υπέροχη εμπειρία», εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες».


Πηγή