Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ποια λάθη κάνετε και δεν μπορείτε να χάσετε κιλά (vid)

Πολλές φορές ενώ προσπαθείτε αδυνατίσετε βλέπετε το βάρος σας να αυξάνεται. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια λάθη που κάνετε ενδεχομένως χωρίς να τα έχετε συνειδητοποιήσει.

Για παράδειγμα:

Τρώτε βιαστικά

Όσο πιο γρήγορα τρώτε, τόσο πιο γρήγορα τελειώνει το φαγητό χωρίς να ελέγχετε την ποσότητα. Μασήστε το λοιπόν καλά και αποφύγετε την κατανάλωση έξτρα θερμίδων. Μην ξεχνάτε ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να συνειδητοποιήσει ότι έχετε χορτάσει

Φαγητό μετά από προπόνηση

Είναι φυσικό να χάσετε την όρεξη μετά από μια προπόνηση, αλλά πρέπει να φάτε κάτι εντός μίας ώρας μετά από τη γυμναστική. Το κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης αλλά αν αρχίσετε να αισθάνεστε πόνο στους μυς, προσπαθήστε να προσθέσετε μερικά ψάρια στο μενού σας.

Δεν πίνετε νερό

Το νερό είναι απαραίτητο στον οργανισμό ενώ σε περιόδους δίαιτας φαίνεται ότι βοηθά σημαντικά να χάσει κάποιος βάρος. Επιφέρει το αίσθημα κορεσμού, έτσι δεν πεινάτε όλη την ώρα. Επιπλέον κάθε φορά που πίνετε νερό, αντί για κάποιο ρόφημα, γλιτώνετε έξτρα θερμίδες.

Επιλέγετε τη βόλτα αντί την άσκηση

Η βόλτα δεν ισοδυναμεί με άσκηση. Χρειάζεστε έναν βιαστικό περίπατο, όχι έναν ωραίο, χαρούμενο περίπατο. Απλά σκεφτείτε πόσες θερμίδες καίτε σε μια χαλαρή βόλτα ( ελάχιστες) σε σύγκριση με τις 243 θερμίδες που καίγονται σε έναν βιαστικό περίπατο.

Δείτε ποια άλλα λάθη κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή