Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ποιες μυρωδιές δεν αντέχουν οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη;

Πολλές γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε μυρωδιές. Άλλες δεν αντέχουν να μυρίζουν ούτε το αγαπημένο τους άρωμα, ενώ άλλες αισθάνονται ότι όλα, από τρόφιμα μέχρι καλλυντικά, μυρίζουν πολύ έντονα κάτι που δυστυχώς επιδεινώνει τις πρωινές ναυτίες.

Η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, συνεπώς το ποια μυρωδιά είναι η χειρότερη για την κάθε εγκυμονούσα, διαφέρει ανά περίσταση. Ωστόσο, στην τελική δεκάδα μπαίνουν τα εξής:

Τρόφιμα με έντονη γεύση και άρωμα

Τέτοια είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πικάντικα φαγητά με τα πολλά μπαχαρικά. Μπορεί άλλοτε να ήσασταν λάτρεις της ινδικής ή της μεξικάνικης κουζίνας που φημίζονται για τα πικάντικα πιάτα τους, είναι πολύ πιθανό τώρα να μην μπορείτε ούτε να τα μυρίζετε.

Κατοικίδια

Ναι, είναι υπέροχο να έχεις κατοικίδια! Την περίοδο της εγκυμοσύνης ωστόσο, ίσως τα βρείτε λίγο σκούρα με δραστηριότητες που αφορούν την καθημερινή φροντίδα του κατοικίδιου σας, όπως είναι το να αλλάξετε το βρεγμένο χώμα της γάτας ή να ταΐσετε το σκύλο με ξηρά τροφή.

Θαλασσινά και ψάρια

Πολλές γυναίκες δεν αντέχουν τη μυρωδιά από τα θαλασσινά και τα ψάρια. Ωστόσο, θεωρούνται εξαιρετικά ωφέλιμα για τη μέλλουσα μητέρα και το έμβρυο, συνεπώς εάν παρόλα αυτά θέλετε να τα εντάξετε στο διαιτολόγιό σας, φροντίστε ώστε να τα μαγειρεύετε πολύ καλά.

Αυγά

Όπως κι αν τα μαγειρέψετε, η μυρωδιά τους είναι πιθανό να σας φαίνεται ανυπόφορη στην εγκυμοσύνη

Καφές

Λατρεύετε τον καφέ, την πικρή γεύση του και το έντονο άρωμά του; Αυτό ίσως αλλάξει στην εγκυμοσύνη, καθώς πολλές γυναίκες δηλώνουν ότι από την αρχή της εγκυμοσύνης τους δεν μπορούσαν καν να τον μυρίζουν.

Διαβάστε επίσης: Εγκυμοσύνη: Πώς επηρεάζει η πρόσληψη καφεΐνης την ανάπτυξη του εμβρύου;

Κακοσμία στόματος

Μία ούτως ή άλλως άσχημη μυρωδιά, που τώρα όμως γίνεται επίσης ανυπόφορη.

Τσιγάρο

Για τους μη καπνιστές, η μυρωδιά του τσιγάρου είναι έτσι κι αλλιώς δυσάρεστη. Ακόμα κι αν καπνίζατε όμως πριν την εγκυμοσύνη, είναι πιθανό τώρα να μην αντέχετε την μυρωδιά του

Καλλυντικά και απορρυπαντικά

Κολόνιες, κρέμες σώματος, σαμπουάν, μαλακτικά και πολλά ακόμα προϊόντα που κανονικά θα λατρεύατε να μυρίζετε, τώρα δεν αποκλείεται να σας προκαλούν ναυτία.

Ιδρώτας

Μία ακόμα μυρωδιά που ούτως ή άλλως είναι ενοχλητική και την περίοδο της εγκυμοσύνης θα γίνει ακόμα πιο ανυπόφορη.

Το ωμό κρέας

Αυτό τουλάχιστον ισχύει για πολλές γυναίκες ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Πηγή πληροφοριών: verywellfamily.com / scarymommy.com


Πηγή