Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ποιες συνήθειες είναι επιβλαβείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (vid)

Τώρα που είστε έγκυος θα έχετε την ανάγκη να φροντίσετε περισσότερο τον εαυτό σας προκειμένου να προστατέψετε και να θρέψετε σωστά το μωρό σας.

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους συνειδητοποιούν πόσο επηρεάζει το σώμα τους ο τρόπος ζωής τους. Στην πραγματικότητα όμως λίγα είναι τα πράγματα που πρέπει να αλλάξετε.

Ένας σημαντικός τομέας που πρέπει να προσέχετε είναι το τι καταναλώνετε. Εκτός από τα τρόφιμα και τα ποτά αναφερόμαστε και στην ποσότητα τσιγάρων που καπνίζετε αλλά και σε φάρμακα που τυχόν παίρνετε.

Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική. Πολλά επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως η καθημερινή κατανάλωση ή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπλοκές. Οι έγκυοι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ – πίνουν πάνω από πέντε ποτήρια ημερησίως- θέτουν τα μωρά τους στον κίνδυνο του εμβρυϊκού συνδρόμου από κατανάλωση αλκοόλ.

Πρόκειται για έναν όρο που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ανωμαλιών, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, μαθησιακές δυσκολίες, μορφολογικές ανωμαλίες στο πρόσωπο ή στα άκρα, προβλήματα στην ανάπτυξη ή και θάνατο.

Καφεΐνη

Η κατανάλωση καφεΐνης σε μεγάλες ποσότητες πλέον των 300 mg την ημέρα, μειώνει την απορρόφηση κάποιων βασικών θρεπτικών στοιχείων και αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής και γέννησης λιποβαρών νεογνών. Ένα συνηθισμένο ποτήρι καφέ περιέχει 75- 150 mg καφεΐνης. Γι΄αυτό να πίνετε το πολύ ένα φλιτζάνι και όχι κούπα καφέ την μέρα. Λάβετε υπόψη σας ότι η καφεΐνη βρίσκεται επίσης στο τσάι, στα ποτά τύπου κόκα κόλα, στο κακάο, και στη σοκολάτα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποιες άλλες συνήθεις είναι επιβλαβείς στην εγκυμοσύνη:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

 


Πηγή