Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ποιος είναι ο ρόλος του πατέρα κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης

Ένας πατέρας έχει σημαντικό ρόλο τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της συντρόφου του και της γέννησης όσο και μετά. Είναι σημαντικό ένας μπαμπάς να βοηθάει και να στηρίζει τη μητέρα των παιδιών του όσο το δυνατό περισσότερο!

Υπάρχουν πολλές φυσικές και συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνουν σε μια γυναίκα. Για να μπορέσει η βοήθειά σας να είναι χρήσιμη και υποστηρικτική αυτή την περίοδο, θα πρέπει αρχικά να κατανοήσετε το τι συμβαίνει στο σώμα της, τι θα συμβεί στη γέννα αλλά και πώς θα είναι τα πράγματα μετά.

Η γέννηση ενός μωρού έχει σημαντικές επιπτώσεις στους πατέρες, αλλάζοντας τον τρόπο που θεωρούν τους εαυτούς τους σε σχέση με το σύντροφό τους, το ρόλο τους στην οικογένεια, την καριέρα τους, καθώς και τις οικονομικές ευθύνες τους.

Ένας πατέρας λοιπόν θα πρέπει να κατανοεί τα νεύρα της συντρόφου του, τις εναλλαγές στη διάθεσή της καθώς και τη μειωμένη ή αυξημένη διάθεσή της για ερωτικές συνευρέσεις.

Καλό θα είναι να μην εστιάζετε στα αρνητικά που μπορεί να βλέπουν τα μάτια σας, όπως κιλά και πρηξίματα αλλά τα καλά, όπως πλούσιο ντεκολτέ και έντονο αισθησιασμό.

Τέλος κατά τη διάρκεια της γέννας φροντίστε να είστε δίπλα της να της κρατάτε το χέρι, εμψυχώνοντάς της το ηθικό ενώ όταν επιστρέψετε στο σπίτι με το νέο μέλος της οικογένειας, φροντίστε να την ξεκουράσετε αναλαμβάνοντας και εσείς κάποιες αρμοδιότητες στο σπίτι, όπως είναι το καθάρισμα, οι αγκαλιές με το μωρό, το άλλαγμα της πάνας καθώς και το βραδινό μπανάκι.


Πηγή