Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Πονοκέφαλος και θηλασμός – Τι πρέπει να προσέξετε

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι πάντα εύκολος. Το σώμα αλλάζει τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό, το σώμα προσπαθεί να επανέλθει, με αποτέλεσμα να νιώθετε αρκετούς πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος.

Ο πονοκέφαλος είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα του θηλασμού και οι ειδικοί πιστεύουν ότι οφείλεται στην αύξηση των επιπέδων ωκυτοκίνης στο σώμα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο με ένα απλό παυσίπονο, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε πονοκέφαλο. Αυτοί είναι:

Ημικρανίες

Εάν και πριν την εγκυμοσύνη σας πάσχατε από ημικρανίες, είναι πολύ πιθανό να σας πιάνουν κα τώρα. Πριν πάρετε το οποιοδήποτε φάρμακο για την αντιμετώπισή τους, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Επιλόχειος κατάθλιψη

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι και σύμπτωμα της επιλόχειου κατάθλιψης.

Μαστίτιδα

Η μαστίτιδα είναι μία αρκετά συνήθης πάθηση σε γυναίκες που θηλάζουν και ο πυρετός και ο πονοκέφαλος είναι κάποια από τα συμπτώματα που ενδέχεται να παρουσιάσει η θηλάζουσα μαμά.  

Αφυδάτωση

Το μητρικό γάλα περιέχει 88% νερό, συνεπώς η αφυδάτωση καραδοκεί. Εάν δε φροντίσετε ώστε να πίνετε πολύ νερό και γενικά υγρά όλο το διάστημα που θηλάζετε, ενδέχεται να πάθετε αφυδάτωση. Η κόπωση και ο πονοκέφαλος είναι δύο από τα συμπτώματα που ενδέχεται να εμφανίσετε.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή