Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πράγματα που κάνουν όλες οι μαμάδες αλλά δεν το παραδέχονται (εικόνες)

Τρέχουν από το πρωί και πασχίζουν να τα προλάβουν όλα: υποχρεώσεις, παιδιά, δουλειά, σπίτι.

Για να τα καταφέρουν οι μαμάδες επιστρατεύουν όλες τους τις δυνάμεις, αυτοσχεδιάζουν και κάνουν ορισμένες παρασπονδίες τις οποίες αποφεύγουν να μοιραστούν ή να παραδεχτούν δημόσια.

Το moms.com παρουσιάσει δέκα αστεία, διασκεδαστικά, όπως θέλετε τα πείτε τα, πράγματα που οι μαμάδες κάνουν αλλά δύσκολα θα παραδεχτούν.

Δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί ( ή συνεχίζουν να κοιμούνται ενώ έχει χτυπήσει το ξυπνητήρι)

Ο ύπνος είναι πολύτιμος. Πόσο μάλλον για τις κουρασμένες μαμάδες που το μόνο που θέλουν ορισμένα πρωινά, είναι μπορέσουν να κλείσουν το ξυπνητήρι, να κουκουλωθούν ξανά και να κοιμηθούν χωρίς άγχος.

Λένε μικρά ψέματα ( χωρίς ενοχές)

Γνωρίζοντας ότι ορισμένα μικρά αθώα ψέματα μπορεί να αποβούν σωτήρια ορισμένες φορές, δεν διστάζουν να τα ξεστομίσουν, χωρίς ενοχές. Απλά δεν το παραδέχονται γιατί πώς θα εξηγήσουν στο μικρό παιδί που του έχουν πει ότι δεν είναι καλό να λέμε ψέματα ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις;

Λένε κακές λέξεις όταν δεν είναι τριγύρω τα παιδιά

Είναι βέβαιο ότι σε ανύποπτο χρόνο έχουν πει κακές λέξεις πάνω στα νεύρα τους, στην κούρασή τους ή στον εκνευρισμό τους. Δύσκολο να το παραδεχτούν ή να το επιβεβαιώσουν όταν οι ίδιες ζητούν από τα παιδιά τους να μη βρίζουν.

Επινοούν τη δική τους ιστορία

Αφού έχουν διαβάσει την ίδια ιστορία στα παιδιά τους πάνω από 200 φορές, αρχίζουν να παραλείπουν μερικές σελίδες ή αυτοσχεδιάζουν ελπίζοντας ότι το παιδί θα κοιμηθεί και δεν θα το καταλάβει. Και τότε ακούγεται το κοιμισμένο παιδί να λέει: «Μαμά, πώς έφτασες στο τέλος της ιστορίας; Δεν την λες σωστά. Πάμε από τη αρχή».

Ελέγχoυν το κινητό το παιδιού ενώ το διαβεβαιώνουν για το αντίθετο

Το διαδίκτυο είναι χαοτικό και οι γονείς ανησυχούν για όσα μπορεί να βλέπει το παιδί τους ή με ποιους μιλάει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λογικό λοιπόν να θέλουν οι μαμάδες να ελέγχουν τις επαφές των παιδιών τους, ακόμα κι αν χρειαστεί να καταφύγουν και σε μεθόδους που γενικά δεν συμφωνούν.

Ξεχνούν τα ονόματα των φίλων του παιδιού τους

Δεν ξεχνούν γενικά όλα τα ονόματα των φίλων των παιδιών τους, αλλά μυαλό είναι αυτό και συχνά μπορεί να …κολλήσει. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν είναι να τους αποκαλούν με λάθος όνομα ή να ρωτούν χαριτωμένα « Πώς είπαμε ότι λένε τον φίλο σου;».

Χρησιμοποιούν τα παιδιά ως δικαιολογία για να αποφύγουν κάτι

Είναι βέβαιο ότι οι περισσότερες μαμάδες έχουν επικαλεστεί τα παιδιά τους ( υποχρεώσεις, διάβασμα, αδιαθεσία), για να αποφύγουν μια δική τους υποχρέωση ή συνάντηση.

Συνεχίστε να διαβάζετε στη gallery που ακολουθεί:

 


Πηγή