Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πρέπει να αφήνουμε το παιδί να κερδίζει στα οικογενειακά παιχνίδια; (pics)

Οι περισσότεροι ενήλικες έχουν μάθει να απολαμβάνουν το παιχνίδι είτε κερδίζουν είτε όχι, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα παιδιά.

Όταν χάνουν, συνήθως, εκνευρίζονται και ξεσπούν σε κλάματα ή φωνές. Έτσι, οι γονείς θέλοντας να μη στεναχωρήσουν το παιδί τους ή για να αποφύγουν τέτοιες συμπεριφορές, το αφήνουν να κερδίσει.

Αυτή η τακτική φαινομενικά μπορεί να είναι σωτήρια ή αθώα, όμως ενδέχεται να ενισχύσει κάποιες αρνητικές συμπεριφορές. Γιατί και το παιδί πρέπει να μάθει να χάνει.

Αν λοιπόν αφήνετε πολύ συχνά το παιδί σας να είναι νικητής ενός παιχνιδιού, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας τα εξής:

Αφήνοντας τα παιδιά να κερδίσουν

Το να αφήνετε το μικρό παιδί σας να κερδίζει στο παιχνίδι έχει νόημα. Σε αυτή την ηλικία δεν έχουν την ικανότητα να ανταγωνίζονται, επομένως αν χάνουν συνεχώς, νιώθουν …ανίσχυρα.

Ωστόσο, καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, πρέπει να μάθει και να χάνει.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι γύρω στην ηλικία των πέντε, τα παιδιά αρχίζουν να είναι ανταγωνιστικά και συγκρίνουν τις επιδόσεις τους με άλλους. Εκείνοι που κερδίζουν συνεχώς δεν μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίσουν την ήττα . Η νίκη που είναι πολύ εύκολη δεν τους βοηθά να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν ακόμα και στο σχολείο.

Δείτε τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε στη gallery που ακολουθεί: 

Πηγή: www.learningliftoff.com

 


Πηγή