Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πρακτικές συμβουλές για το μπάνιο του μωρού σας (0-1 ετών)

Ένα μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας με τον ερχομό του μωρού είναι και το μπάνιο του.

Όσο είναι μικρό είναι σχετικά εύκολη διαδικασία ( ειδικά όταν έχετε βρει τον τρόπο για να το πιάνετε). Όμως, όσο μεγαλώνει και το παιδί γίνεται πιο δραστήριο , θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο θα πρέπει να το πλένετε συχνότερα, αλλά και ότι το καθημερινό του μπάνιο απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά και προσοχή.

Σε ηλικία 2 ετών θα αρχίσει να συμμετέχει ολοένα πιο ενεργά στη διαδικασία της καθαριότητάς του  (εξαρτάται βέβαια και από το παιδί).

Τι πρέπει να έχετε υπόψιν σας όταν κάνετε μπάνιο στο παιδί σας:
-Αφήστε πρώτα την κρύα βρύση να τρέξει και να ρυθμίσετε την κατάλληλη θερμοκρασία νερού πριν βάλετε το παιδί στην μπανιέρα.
-Να καλύπτετε τη βρύση του ζεστού νερού με πετσέτα για να μην καεί.
-Να κρατάτε ίσια την πλάτη όσο σκύβετε να βγάλετε το μωρό από την μπανιέρα ασκώντας πίεση στους μηρούς σας.
Μην αφήνετε το μωρό να στέκετε όριο μέσα στην μπανιέρα χωρίς να το κρατάτε.
-Μην δοκιμάσετε να δείτε αν μπορεί να καθίσει χωρίς να το κρατάτε. Μπορεί εύκολα να πέσει και να βρεθεί μέσα στο νερό με αποτέλεσμα να φοβηθεί και μη θέλει να κάνει μπάνιο.
-Μην αφήνετε το μωρό μόνο του στην μπανιέρα. Ακόμη και για ένα λεπτό αν στρέψετε το βλέμμα σας αλλού μπορεί να γλιστρήσει μέσα στο νερό και να χτυπήσει.
-Μη βάζετε ταλκ στο παιδί μετά το μπάνιο. Στεγνώνει πολύ το δέρμα του.
-Αν λείπετε στη δουλειά την ημέρα, εκμεταλλευτείτε την ώρα του μπάνιου για να παίζετε και να χαλαρώσετε μαζί με το μωρό σας.
-Να έχετε μερικά παιχνίδια στο μπάνιο, όχι πολλά, ώστε να κάνετε την ώρα αυτή πιο ευχάριστη.


Πηγή